Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Játék  gyűjtő  szenvedély- konferencia Moskovszky Éva tiszteletére
Játék  gyűjtő  szenvedély- konferencia Moskovszky Éva tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 29.

Image

"Játék – gyűjtő – szenvedély” címmel játéktörténeti konferenciát rendeznek Moskovszky Éva tiszteletére Székesfehérváron. Az október 29-i, csütörtöki rendezvény, melynek a Hetedhét Játékmúzeum ad otthont, a gyűjteményezési stratégiákkal foglalkozik. Az előadások nyilvánosak és ingyenesen látogathatóak.

 

 

Moskovszky Éva (1925 – 2010) régész, művészettörténész, a hazai játékkultúra kimagasló személyisége volt.  Az ő gyűjteményéből alakították ki a Fehérvári Babaházat, melyre alapozva 2012 májusában a Hiemer-házban megnyitották a Hetedhét Játékmúzeumot.

 

 

Október 29-én, csütörtökön a „Játék – gyűjtő - szenvedély - Gyűjteményezési stratégiák magán- és közgyűjteményi környezetben” című konferenciával tiszteleg a város Moskovszy Éva emléke előtt. A tanácskozás ezúttal a játékgyűjtés közgyűjteményi és magángyűjteményi vonatkozásait állítja középpontba, az előadók között játékgyűjteményeket gondozó muzeológusok és magángyűjtők egyaránt szerepelnek. Szó lesz például a Magyar Nemzeti Múzeumban szereplő játékokról és az idén 90 éves Karlóczai Marianne „Életem a játék” című időszaki kiállításáról, amely november közepéig látogatható a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A délutáni programban lesz előadás többek között a játékgyűjtés új irányairól, a martonvásári Óvodamúzeum anyagáról, az egri Schreiber papírszínház vándorkiállításáról, a Hetedhét Játékmúzeum gyűjteménygyarapodásáról, továbbá a játék varrógépekről.

A konferencia előadásai nyilvánosak és ingyenesek. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >