Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kolonics, a Sportlegenda  emlékkiállítás a Kenusistenről
Kolonics, a Sportlegenda  emlékkiállítás a Kenusistenről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 29.

Image

A 2008-as pekingi olimpia előtt elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus, Kolonics György emlékére nagyszabású kiállítást szerveznek a Köfém Művelődési Ház aulájában. Az október 29-én, csütörtökön 16.00 órakor nyíló tárlaton többek között az egykori sportlegenda érmei, lapátja, kenui is láthatóak. Az ingyenes kiállításra minden sportrajongót, érdeklődőt szeretettel várnak!

 

A több mint hatéves hagyományt folytatva Kolonics, a Sportlegenda címmel időszaki kiállítást szervez a Kolonics György Alapítvány a 2008 júliusában tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai, valamint tizenötszörös világbajnok kenus emlékére. A csapattársai és versenyzőtársai által „Kenusistennek” becézett egykori klasszis pályafutását és életét archív filmekkel, fotókkal, valamint a sportoló érmeivel, kenuival, továbbá lapátjaival elevenítheti fel a nagyközönség. Az elmúlt években többek között Budapesten, Győrben, Csepelen és Dunaújvárosban is megszervezték az unikális tárlatot, amelyen több tízezer látogató vett részt.

A Köfém Művelődési Ház aulájában megtekinthető lesz majd az a két kenu is, amelyekben evezve olimpiát nyert Kolonics György: párosban 1996-ban, Atlantában Horváth Csabával, az egyes kenuban pedig 2000-ben, Sydney-ben. A tárlatra ellátogatók megcsodálhatják Kolonics György lapátját, közel félezer medálja közül a legkiemelkedőbbeket, illetve azt az emlékfalat is, amelyen csapattársai kézlenyomatuk mellett rövid írásokkal emlékeznek meg róla. A kiállításon ezen kívül fotósorozatok és tablók, riportok mutatják be a csodálatos sportember életútját gyerekkorától kezdve egészen 2008 júliusáig. 

A barátok, ismerősök, sportszakemberek, valamint intézmények kezdeményezésére, a család hozzájárulásával és részvételével létrehozott Kolonics György Alapítvány kiemelt feladatának tekinti a sportág bemutatását és népszerűsítését. Ennek keretében a kenuzás történetéről és a hajók fejlődéséről is érdekes információt kaphatnak a Köfém Művelődési Ház aulájába ellátogatók.

A csodálatos sportoló egész karrierjét felölelő tárlat október 29-én, csütörtökön 16.00 órakor nyílik, és november 10-ig, hétköznapokon 08.00-17.00 óráig látogatható a Köfém Művelődési Házban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >