Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hamarosan átadják a Sóstói Ipari Parkban épülő kerékpárutat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 28.

Image

Átadás előtti fázisban van annak az 1880 m hosszú kerékpárútnak az építése, amit a 8. számú főút kiváltására terveztek a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mentén. Az európai uniós támogatásból létrehozott projekt keretében Székesfehérváron a kerékpárút-építés mellett egyes szakaszokon csapadékcsatorna-fejlesztési munka is megvalósul.

 

 

Az átadás előtti fázisba érkezett a Sóstói Ipari Park kerékpárútjának építése. A projekt közvetlen célja a 8. sz. főúttal párhuzamosan, az Alsóvárosi kerékpárút és a Vásárhelyi út között hiányzó kerékpárút-hálózati kapcsolat megteremtése, a Sóstói Ipari Park biztonságos kerékpáros megközelítését szolgálva. Ezzel a szakasszal Székesfehérváron át egészen Iszkaszentgyörgyig összefüggő kerékpárút-hálózat, észak-déli tengely jön létre.

Az európai uniós támogatásból finanszírozott 1880 méter hosszú kerékpárút a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mellett zömében a járdával közös útszakaszokból épül. A munkálatok során kiszélesítették a járdákat, illetve vannak olyan szakaszok is, ahol a csapadékcsatorna kiépítése miatt az árkokat fedték le. 

A kerékpárútra az előírásoknak megfelelően „Gyalogos” és „Kerékpárosok” piktogramok kerülnek felfestésre, a forgalom Vásárhelyi útra történő biztonságos kivezetését burkolati jelek is segítik.

A 200 millió forintos projektet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata valósítja meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >