Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Állatvédelmi kiskövet pályázatot hirdetett a Fehérvári Állatotthon
Állatvédelmi kiskövet pályázatot hirdetett a Fehérvári Állatotthon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 28.

Image

Az állat- és természetvédelmi kiskövet cím elnyerésére hirdetett rajz– és novellaíró pályázatot általános iskolásoknak a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és Kovács István Mikulás-nagykövet. A pályaműveket november 25-ig lehet beküldeni.

 

 

A pályázatot „Családtagként élni – a felelős állattartás másik oldala”címmel hirdették meg azzal a céllal, hogy ráirányítsák a gyerekek és a felnőttek figyelmét arra: a felelős állattartás többet jelent a hétköznapi gondoskodásnál. Az állatoknak nem elegendő, ha élelmet és helyet kapnak, ennél jóval többre, szeretetteljes törődésre, élményekre van szükségük, melyet nekünk, embereknek kell nyújtanunk számukra. 

A téma kapcsán az alsó tagozatosok rajzokat készíthetnek A/4-es méretben, szabadon választott technikával. Az alkotásokkal azt kell ábrázolni, hogy milyen a kutyák, cicák és más társállatok élete egy szeretettel teli családban. A rajzokat rövid címekkel, gondolatokkal egészíthetik ki a gyerekek. A felső tagozatosok novellaírásban jeleskedhetnek. A szervezők olyan történeteket várnak, melyek egyrészt bemutatják azoknak az állatoknak az életét, akiket szinte tárgyként kezelnek a gazdáik és alig szentelnek figyelmet számukra, másrészt viszont szemléltetik, hogy legyen követendő példa az állatokkal való sokrétű törődés. A novellákat géppel, de akár kézzel írottan is elkészíthetik a gyerekek legfeljebb négy A/4-es oldalon. 


A pályaműveket november 25-ig lehet leadni személyesen a HEROSZ Fehérvári Állatotthonánál, vagy postán is be lehet küldeni a 8000 Székesfehérvár, Takarodó út 5. szám címre. A novellák e-mailen is érkezhetnek, a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címre. A szervezők kérik, hogy az alkotásokon szerepeljen a készítő neve, címe, telefonszáma és e-mail címe. A borítékra rá kell írni továbbá: „Állat- és természetvédő kiskövet pályázat 2015”. A legjobb rajz és novella beküldői egy évre elnyerik a kiskövet címet, értékes ajándékokat kapnak, és alkotásaikat megjelentetik a Fejér Megyei Hírlapban is. A pályázat eredményeiről tavasszal számol be Kovács István Mikulás-nagykövet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >