Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
IFJÚSÁGI GARANCIA A FIATALOK SZOLGÁLATÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. október 28.

Image

A fiatalok munkanélküliségének csökkentése jelenleg az Európai Unió egyik leghangsúlyosabb célkitűzése. A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok foglalkoztatásának növelését. A cél az, hogy a nem foglalkoztatott, nem tanuló fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához.
 
 
Az Ifjúsági Garancia Rendszer bevezetésével hazánk is vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak a munka illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutáshoz konkrét lehetőség felajánlását garantálja, meghatározott időtartamon belül.
 
Cél a munka, illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutás.
 
A program célcsoportja a 25 év alatti (15-24 év közötti) nem tanuló, nem dolgozó fiatalok. Az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló munkaerő-piaci program – a GINOP-5.2.1-14 kiemelt projekt – a munka, illetve tanulás terén anyagi támogatást biztosít a fiataloknak.
 
A kiemelt program konzorciumvezetője a Nemzetgazdasági Minisztérium, ennek sikeres megvalósításában a Fejér Megyei Kormányhivatal konzorciumi partnerként vesz részt.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2015.01.01 – 2017.12.31. között valósul meg. Fejér megyében a rendelkezésre álló forrás 1,297 milliárd forint, mellyel 1310 fiatal munkaerő-piaci integrációjának támogatására van lehetőség.
 
A 25 év alatti fiatalok a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatalainak foglalkoztatási osztályain érdeklődhetnek a program iránt, s az ifjúsági tanácsadók segítségével megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb támogatási lehetőséget.
 
A GINOP-5.2.1-14 kiemelt projekt keretében az alábbi típusú támogatásokat tudják biztosítani: - képzési támogatás; - támogatott foglalkoztatás; - lakhatási támogatás; - vállalkozóvá válás támogatása.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >