Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
FEHÉRVÁRON IS ÚJ MÉRŐMŰSZEREKKEL ELLENŐRIZHETIK A VÍZMINŐSÉGET Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 28.

Image

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül 1 milliárd 256 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Technika a vízminőség szolgálatában” című pályázattal. A programnak köszönhetően hét nagyváros, köztük Székesfehérvár környezetvédelmi laboratóriuma kapott új mérőműszereket.
 
 
Vizeink állapotát folyamatosan nyomon követik többek között a megyei kormányhivatalok környezetvédelmi és természetvédelmi főosztályainak szakemberei. Akkreditált vizsgálólaboratóriumokban végzik el a szükséges méréseket, vizsgálatokat és ellenőrzéseket.
 
A modern, új eszközökkel, amiket hét nagyváros, köztük Székesfehérvár kapott, olyan méréseket is el lehet végezni, amit az elavult, régi gépekkel nem lehetett. Alföldi Attila a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpontjának osztályvezetője elmondta, számos olyan vegyület van, amik kis mennyiségben bekerülnek az élővizekbe.
 

 
Többek között gyógyszermaradványokról, zömmel fájdalomcsillapítókról és gyulladáscsökkentőkről van szó, amelyek kis mennyiségben is komoly hatást tudnak gyakorolni a vizi élő rendszerekre és ezen keresztül az emberre. Az új eszközökkel a felszíni és felszín alatti vizeket is ellenőrizni tudják, így a szükséges intézkedések és beavatkozások meghatározása is precízebb lesz.
 
Zay Andrea főosztályvezető elmondta, fontos, hogy a rendkívüli vízszennyezéseket minél hamarabb kiszűrjék és orvosolják. A főosztályvezető arról is beszélt, hogy a projektnek köszönhetően,melyre országosan több mint 1 milliárd forint jut, az emberi környezet minősége jelentősen javul.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >