Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kiküzdötte a Vidi a három pontot
Kiküzdötte a Vidi a három pontot Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 02.

Image

A jelek szerint az edzőváltás, Horváth Ferenc érkezése sem állította még igazán jó pályára a Videoton labdarúgó csapatát, hiszen az NB I legutóbbi aranyérmese egy-egy jobb teljesítmény és győzelem után rendre gyengébben produkál, s - főleg idegenben - nem tud eredményes lenni.

 

Mivel hazai pályán az elmúlt időszakban jöttek már a győzelmek, joggal lehetett bízni abban, hogy az éppen idegenben gyengébb Diósgyőr ellen három pontot szerez a fehérvári gárda... Meg is szerezte, de nem könnyen. 0-1 után a saját nevelésű fiatal, Sejben Viktor, majd Nego góljaival fordított, s nyert 2-1 -re a piros-kék alakulat.

Az első félidő jelentős része hazai fölénnyel telt, ám a borsodiak ellentámadásaiban volt veszély, főleg amikor a szélen próbálkoztak. Egy ilyen akció során szerezték meg a vezetést is a 44. percben, amikor Grumic fejelt be agy jobb oldalról érkező Okuka centerezést, 0-1! Szinte a semmiből jött, de a sokszor bizonytalankodó piros-kék védelem okán nem lehetett csodálkozni rajta, főképp úgy, hogy elől Feczesinne és Negónak nagy ziccerben sem sikerült a kapuba találnia. A helyzetkihasználás továbbra is nagyon gyenge a Vidinél, ebben Horváth Ferenc kezei alatt sem sikerült még jelentősebben előrelépnie a társaságnak. Hozzá kell tenni, a kisebb sérülése okán hiányzó Gyurcsó lendülete és játéka nagyon hiányzott.

Amilyen rosszkor jött a Vidinek a szünet előtt bekapott gól, olyan jól jött a második félidő elején a gyorsan megszerzett egyenlítés! Az Oliveirát váltó, eddig a bajnokságban csak perceket kapó ifjú Sejben Viktor a 47. minutumban szépen kilőtte a jobb alsó sarkot 15 méterről, így a saját bevelésű srác találatával egalizált a bajnok, 1-1!Így kell nyomatékot adni annak, hogy miért kell több lehetőséget adni a fiataloknak, főleg a fehérvári nevelésűeknek! Most igazán büszke lehet Viktor édesapja, Sejben István, aki maga is nagy focirajongó, s egészen kicsi korától sokat foglalkozott fiával annak érdekében, hogy egyszer eljöjjön ez a pillanat.

Most már csak az a pillanat hiányzott a hazaiaknak, amikor megszerzik a vezetést. Nőtt a nyomás a vendégeken, de jól tördelték a játékot. Egészen a 70. percig, amikor egy szöglet követően Juhász fejese még kipattant a kapufáról, Nego azonban közelről bevágta a labdát, 2-1! Ez volt az igazság pillanata, mert ennyivel többet is tett a győzelemért a Videoton, mint ellenfele.

A hajrában még Trebotic hagyott ki ajtó-ablak ziccert, de az eredmény már nem változott. A bajnok behúzta a nagyon fontos 3 pontot, fellépett a tabella 6. helyére (ki gondolta volna a szezon kezdetekor, hogy az ősz végén ennek is örülni kell?...), ám az előrelépéshez több kell, elsősorban az, hogy jobban használja ki a csapat a kínálkozó lehetőségeit, s idegenben is elkezdje a pontgyűjtést. A válogatott Eb-pótselejtezői okán most 3 hetes szünet jön. Talán nem is rosszkor a Vidi és Horváth Ferenc számára, hiszen most lehet bőven gyakorolni és alaposan felkészülni a folytatásra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >