Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújultak a parkolók a Sarló utca teljes hosszában
Megújultak a parkolók a Sarló utca teljes hosszában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. november 03.
Bejáráson tekintette meg a Sarló utca teljes hosszában felújított parkolókat dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. Víziváros egyik fő közlekedési útvonala mentén, mindkét oldalon új aszfaltburkolat váltotta fel a töredezett, sok helyen balesetveszélyes betont, kicserélték a rossz állapotú szegélyeket és felfestették a parkolóhelyeket is.

 

 

A beruházás teljes egészében a kormány által biztosított adósságkonszolidáció révén felszabadult forrásból indított Saára Gyula-program keretből valósult meg.

Újabb jelentős fejlesztés valósult meg a Vízivárosban, az élhető környezet kialakítása és a közlekedés-biztonság jegyében. A városrész egyik fő közlekedési útvonala, a Sarló utca teljes hosszában összesen 161 parkoló felújítására került sor 18 millió forint értékben. A teljes egészében a Saára Gyula-program keretből finanszírozott beruházás az ÚTÉPPARK Útépítő és Mélyépítő Kft. kivitelezésében valósult meg október 19-től kezdődően.

 


 

A régi, töredezett, balesetveszélyes betonburkolatot repesztéssel feszültségmentesítették, a rossz állapotú szegélyeket kicserélték, az aknafedlapokat megemelték, majd az egész területre átlagosan 6 centiméter vastag aszfaltréteg került közel 2.100 négyzetméteren. A kivitelezés során az útburkolat és a járda közötti rámpák aszfaltburkolatát is felújították, továbbá sor került a Sarló u. 10. előtti terület aszfaltozására is. Mindezeket követően a teljes területen felfestették a parkolókat. – mondta el a hétfői bejáráson Bozai Istvánvárosgondnok.

„A kivitelező ismét szép és igényes munkát végzett a Vízivárosban. Szívből reméljük, hogy a munkálatok a következő években is folytatódhatnak, és az adósságkonszolidáció által, a Saára Gyula-program keretében az Önkormányzat újabb fejlesztési forrásokat biztosíthat a városrész számára.”
 – hangsúlyozta a bejáráson dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője.

 


 

Elmondta: a Sarló utcában a 60-as években lefektetett betonburkolatot az időjárás és az igénybevétel jelentősen tönkretette, így a beruházásra nagy szükség volt mind a balesetveszély elhárítása, mind esztétikai szempontból. Hozzátette: a Vízivárosban élők maguk is nagyon igyekeznek, hogy minél otthonosabbá és élhetőbbé tegyék lakókörnyezetüket, így mindenki számára nagy örömöt jelent a parkolók állapotának javítása.

„Székesfehérvár Önkormányzata a Saára Gyula-program által igyekszik minden városrészben javítani a közutak, a járdák és a parkolók állapotán. Most a Sarló utca kerül sorra, ahol 161 parkolót hoztunk rendbe. Emellett folyamatosan zajlanak a munkálatok a Fűtőerőműnél felszabadult területen és a Gőzmalom utca mellett, a felszedett vasúti sín mentén, ahol 155 parkoló építése van folyamatban. Az először csak murvával fedett parkolók később szilárd burkolatot kapnak majd. Akik Víziváros szívében szeretnének parkolni, pontosan tudják, hogy ez néha nagyon nehéz feladat, főként az esti órákban. Így nem mindegy, hogy hány parkolóhely áll rendelkezésre és milyen minőségben. Úgy gondolom, ezúttal jelentős előrelépések történtek a városrészben.”
 – emelte ki a bejáráson dr. Cser-Palkovics András. 


A polgármester hangsúlyozta: a fejlesztéseket kizárólag önerőből valósítja meg a város. Az adósságkonszolidáció által csak idén 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre, melyet nem a korábban felvett banki hitelek törlesztésére, hanem újabb beruházásokra költhet az Önkormányzat. Számítások szerint évente körülbelül 800 millió forintot kell az utak, a járdák és a parkolók állapotának folyamatos javítására, illetve építésére fordítani Székesfehérváron.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >