Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ismét megnyitja kapuit az Óramúzeum
Ismét megnyitja kapuit az Óramúzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 05.
Újra megnyitja kapuit az Óramúzeum a Kossuth udvarban. November 5-én, csütörtökön délután három időpontban tart tárlatvezetést Kovács Jenő órásmester.

 

 

Kovács Jenő még gimnazista korában határozta el, hogy az órásmesterséget választja és ettől az időszaktól kezdte el gyűjteni a legkülönfélébb időmérő szerkezeteket. Különleges, csaknem háromszáz darabból álló gyűjteménye a Kossuth udvarban található, ahol az órásmester minden hónap első csütörtökének délutánján tart tárlatvezetést.

 


A következő alkalomra november 5-én kerül sor három időpontban, 15.00, 16.00 és 17.00 órakor. Kovács Jenő személyesen mutatja be a fali-, asztali-, zseb- és karórákat. Többek között megismerhetik az érdeklődők a gyűjtemény legrégebbi, darabjait, egy toronyóra szerkezetet és egy míves asztali órát, melyek az 1700-as évekből származnak.

A torlódás elkerülése érdekében ajánlott előre bejelentkezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mai címen. Az Óramúzeum természetesen más időpontban is látogatható elsősorban csoportok számára, ugyancsak előzetes egyeztetés alapján.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >