Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták az első kültéri teqball asztalt a Halesz-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. november 04.

Image

Egy kültéri teqball asztallal nőtt a sporteszközök száma a város egyik legnagyobb köztéri parkjában. A Halesz ligetben dr. Cser-Palkovics András polgármester az átadását követően mutatta be annak az új, 230 m²-es játszótérnek a terveit, amelyet jövő tavasszal építenek fel.

 

A teqball asztal átadásán a város polgármestere mellett a környék önkormányzati képviselői Dr. Horváth Miklósné, Dr. Dienesné Fluck Györgyi és Deák Lajosné, valamint Mészáros Attila alpolgármester és Bozai István városgondnok is jelen volt.

 


Átadták az első kültéri teqball asztalt, azaz teqboradot a Halesz-ligetben. A teqball egy teljes egészében magyar fejlesztésű új sport, amelyet egy speciális kialakítású teqball asztalon játszanak. A fejlesztők célja az volt, hogy növelve a magyarok sikerét és hírnevét, hosszú távon akár egy új olimpiai sportot is adhassunk a világnak. Ez a futball alapú sport nemcsak a technikai tudás fejlesztésére kiváló, hanem élvezetes és nagyszerű játéklehetőséget ad mindenkinek. A sporteszköz avatását követően bemutatták a teqtenisz és catch labdajátékot is.

 

 „A Halesz liget Székesfehérvár egyik legnagyobb közparkja, amely nagy népszerűségnek örvend. Az elmúlt években lezajlott fejlesztéseknek köszönhetően ma már minden korosztály megtalálja itt a neki legmegfelelőbb mozgásformát.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett, a játszóterek mellett megújult a futópálya, helyet kapott egy fittnesz park és egy kerekesszékes hinta is. „A park alkalmas arra, hogy további funkciókkal lássuk el, és minél több sportágat meg tudjunk itt honosítani. A teqboardot néhány hónapja megnézhettük már a VOK-ban, és bízom abban, hogy ide is sokan jönnek majd játszani.” Az új sporteszköz beszerzése és telepítése 1.500.000 forintból valósult meg.

 


 

„A ligetben jövő tavasszal tovább folytatódik a fejlesztés egy hatalmas játékvár építésével, amit kisebbek és nagyobbak is tudnak majd használni. A beruházásoknak és korszerűsítéseknek egy célja van:  hogy valóban közösségi térként minél több embert vonzzon ez a csodálatos liget, nem messze a belvárostól." – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.  A Halesz liget további fejlesztésének első lépése lesz jövőre a nagy füves területre kerülő többtornyos játékvár. 230 négyzetméteren három nagy torony, négy csúszda, sokféle csimpaszkodó, hidak mászó falak állnak majd a gyerekek rendelkezésére.

 


 

Az új sporteszköz átadásán két teqball játékos mutatta be a labdarúgás szabályain alapuló teqballt, valamint a teqtenisz és catch labdajátékot is, amelyet a Tóvárosi Általános Iskola diákjai ki is próbáltak a helyszínen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >