Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Halottak napi hangverseny a Szent Sebestyén templomban
Halottak napi hangverseny a Szent Sebestyén templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 04.

Image

A komolyzene kedvelői számára igazi csemegét ígér az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új, felnőtteknek szóló hangversenybérlete, amelyet az 1946-ban alakult Székesfehérvári Állami Zenekonzervatórium igazgatójáról, a 110 éve született Farkas Ferenc Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerzőről neveztek el.

 

 

 A négy alkalmat magában foglaló kulturális sorozat első koncertjét november 5-én, csütörtökön tartják a Felsővárosi Szent Sebestyén templomban, ahol Franz von Suppé: Requiem című darabja csendül fel. 


Hosszú időt követően ismét felnőtt hangversenybérlettel kínál tartalmas és élménydús programot a komolyzenét kedvelőknek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerzőről, Farkas Ferencről elnevezett hangversenybérlet négy előadást foglal magában. A bérlet többek között vidám és elegáns Újévi koncertet és skandináv zenei csemegéket is tartogat a közönségnek. A koncertek fellépői olyan műveket adnak elő, amelyek igazi kuriózumot és rangot adnak a bérletnek.

 


 

Az első koncertre november 5-én, csütörtökön este 19.30 órakor a Felsővárosi Szent Sebestyén templomban kerül sor. A Halottak napi hangversenyen Franz von Suppé: Requiem című művét adják elő, neves szólisták közreműködésével. Különlegesség, hogy a híres osztrák zeneszerző művének magyarországi premierje lesz a csütörtöki produkció.   

A sorozat 2016. január 1-jén Újévi koncerttel folytatódik, amely vidám és elegáns műsort kínál az érdeklődőknek. Március 18-án Skandináv est lesz Bogányi Gergely Kossuth- díjas zongoraművész közreműködésével, ahol felcsendül Sibelius Finlandiája és Grieg Holberg suit-je is. A hangversenysorozat 2016. május 6-án a megújult Szent István Bazilikában zárul, ahol Haydn Te Deuma, D-dúr „A reggel" szimfóniája és Harmoniemesse című műve hangzik el.

A Farkas Ferenc hangversenybérlet, illetve a koncertekre szóló jegyek a Vörösmarty Színház jegyirodájában kaphatóak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >