Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Versünnep gála a Városháza Dísztermében
Versünnep gála a Városháza Dísztermében Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Samu Miklós   
2015. november 05.

Image

Zenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Versünnep döntősei 2015. november 11-én, szerdán 17.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron című gáláról Mészáros Attila alpolgármester és Marth Vida Krisztina szervező számoltak be sajtótájékoztató keretében.

 

Idén áprilisban rendezték meg a VI. Fehérvári Versünnep döntőjét, amelyen 12, Székesfehérváron tanuló diák lépett színpadra. A hagyományokhoz hűen ezt követően került sor az erdélyi verstáborra, ahol tíz napon át komoly szakmai munkával fejlesztették tudásukat a fiatalok. A szervezők nagy gondot fordítanak a tehetséggondozásra is, hiszen a diákok a Vörösmarty Színházban és városi rendezvényeken is lehetőséget kapnak.

 


 

A november 11-ei Versünnep gála kapcsán Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy minden szempontból fontos programra készül a város. "Székesfehérvár már évek óta nagy sikerrel szervezi meg minden tavasszal - a Fehérvár Médiacentrummal és a Székesfehérvári Egyházmegyével együtt- a Versünnepet, ahol a legjobb versmondók mérettethetik meg magukat neves zsűri előtt. A város kiemelten támogatja a fiatalok további fejlődését is, így a döntő résztvevői egy tíznapos erdélyi verstáborban is részt vehettek, ahol gyönyörű környezetben és komoly szakmai munka mellett dolgozhattak. Ennek a tíz napnak a munkáját, valamint a fiatalok Versünnep óta eltelt fejlődését szeretnénk bemutatni egy zenés, irodalmi színpadi előadás keretében a nagyközönségnek is.” – mondta Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere hozzátette, hogy a Versünnep döntősei rendszeresen fellépnek a Vörösmarty Színház János Vitéz című darabjában, emellett a fiatalok csodálatos műsort adtak az október 23-i, Megyeházán tartott ünnepségen is.

 


 

„A Versünnep célja, hogy ne csak felkutassák, hanem meg is tartsák a tehetségeket, hiszen lényeges, hogy az itt élő fiatalok mennyire kötődnek Székesfehérvárhoz. Ebben egyedülálló a város hozzáállása is, hiszen folyamatosan lehetőséget biztosít a fejlődésükre.” – emelte ki M. Vida Krisztina szervező. Hozzátéve, hogy egy szülő is boldogabb, ha azt látja, a befektetett energia megtérül, a gyermek sikereket ér el, és a szerepelések alkalmával jó visszajelezéseket kap." - mondta el a Versünnep gálájának szervezője, kiemelve, hogy zenés, komoly érzelmeket megmozgató irodalmi estre várják a fehérváriakat.

A Vershúron irodalmi est 2015. november 11-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében. Az ingyenes programra szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >