Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szeresd a gyermeket!
Szeresd a gyermeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. november 06.

Image

Orvoskongresszus kezdődött Székesfehérváron. A Magyar Gyermekorvosok Társasága és Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának 51. tudományos ülésére érkezett vendégeket ma délután a polgármester köszöntötte. A szombat délutánig tartó szakmai értekezés középpontjában a gyermektüdőgyógyászat és allergia áll.

 

 

Légúti megbetegedések kezelésével kapcsolatos kongresszus helyszíne Székesfehérvár. A Magyar Gyermekgyógyász Társaság és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekció háromnapos konferenciája  kezdődött el a Novotel Hotelben.

A házigazda jogán, a kongresszus védnökeként dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Háromgyermekes apaként azt hangsúlyozta, hogy az a hivatás, amit a jelenlévők választottak, minden szülő számára a legfontosabb. Hiszen amennyiben a legféltettebb kincseink megbetegednek, nagyon fontos, hogy jó szakmai kezekbe kerüljenek. Köszöntőjében kiemelte, a város életében fontosak az olyan konferenciák, ahol az oktatói és kutató tevékenységet végzők illetve gyakorló orvosok szakmai értekezés keretében találkozni és tanácskozni tudnak. A tudományos értekezéseken túl azt kívánta a résztvevőknek, hogy ismerjék meg a több mint ezeréves múltú városunkat, és majd térjenek ide vissza.      

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház orvos igazgatója, dr. Reiber István köszöntőjében elmondta, mindig nagy öröm számukra, hogyha országos rendezvény kerül megszervezésre a városban. Büszkék a kórházukra, és így lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák magukat, és beszámoljanak munkájukról, valamint lehetőségük nyílik arra is, hogy másoktól tanuljanak, ismereteket vegyenek át. A szervezőknek – s külön kiemelve dr. Simon Gábor főorvost - köszönetet mondott ezen szakmai tanácskozás megszervezéséért.


A Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, prof. dr. Molnár Dénes köszöntőjében - magát a prevenció szószólójaként aposztrofálva -  a betegségek megelőzését és annak szerepét hangsúlyozta, majd kiemelte, hogy a pulmonológiai szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően évről évre csökken a súlyos tüdőbeteg gyerekek száma.


Dr. Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke felszólalásában arra helyezte a hangsúlyt, hogy a szekciónak a két szakma lehetőségét kell megtalálnia, és munkájuk során ötvöznie.


A Gyermektüdőgyógyász Szekció elnöke, dr. Novák Zoltánbeszédében köszönetet mondott a város vezetésének, hogy lehetőséget adott és helyet biztosított ennek a szakmai tanácskozásnak a lebonyolításához, majd minden résztvevőnek jó tudományos értekezést kívánt.  

A megnyitón a Vasvári Pál Általános Iskola növendékei adtak rövid műsort, amiben felcsendült Móra Ferenc: Szeresd a gyermeket! verse. Ezt követően kezdetét vette a szakmai tanácskozás, melynek fókuszában a gyermekpulmonológia áll. A szombatig tartó konferencián - többek között - a légúti kórképek sürgősségi ellátása, a hörgőasztma, a cisztás fibrózis, illetve a tüdőtükrözés is szerepel a témák között.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >