Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közterületi környezetszépítés az Arany János Iskola diákjaival
Közterületi környezetszépítés az Arany János Iskola diákjaival Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. november 10.

Image

Közterületi környezetszépítő akcióban vettek részt ismét az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI diákjai Székesfehérváron. A Juhász László környezetvédelmi tanácsnok által kezdeményezett akció hétfőn délelőtt zajlott a Prohászka úti MINDIG-VÁR élelmiszer non-stop üzlet előtt. A bolt által megvásárolt, több száz tő árvácskát a diákok ültették el tanáraik útmutatásával, a közterület jövőbeni fenntartását szintén az üzlet vállalta.

 

 

Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény rendszeresen részt vesz a közterületek gondozásában Székesfehérváron. Évek óta zajlik többek között a „…..mert közös a világunk….” című projekt, melyben együtt dolgoznak a sajátos nevelési igényű és a többségi iskolába járó gyerekek, illetve a Városgondnokság munkatársai. Ennek egyik legszebb eredménye az Esélyegyenlőség Kertje, amely a Piac tér melletti Várkapu parkban jött létre egy példaértékű összefogás eredményeként.

 

 


Hétfőn újabb környezetszépítő akció zajlott egy Prohászka úti üzlet előtt Juhász László környezetvédelmi tanácsnok kezdeményezésére. A bolt 400 tő, a legkülönfélébb színekben pompázó árvácskát vásárolt, melyet az Arany János Iskola diákjai és tanárai ültettek el az üzlet előtti virágtartókba és az út melletti ágyásokba. 
„Tanácsnokként igyekszem a legtöbb partnert összefogni és arra ösztönözni, hogy építsék, szépítsék a saját környezetüket. Nagyon jó irányba haladnak az ilyen típusú kezdeményezések, melyekből egyre több valósul meg Székesfehérváron. Az Arany János Iskola élen jár, nagyon sok akcióban vett már részt és ez példaértékű minden tekintetben. Szeretném, ha tavasszal még többen csatlakoznának a közös akciókhoz.” – fogalmazott a programon Juhász László. 

 


A környezetszépítésbe a kerti munkás és a virágkötő szakmákat tanuló diákokat vonják be. Közülük tizenhárman kapcsolódtak be a hétfői munkába, tanáraikkal együtt már a reggeli óráktól dolgoztak a Prohászka úton. „Rendszeresen részt veszünk a tavaszi és őszi környezetszépítésekben. Gyakran segítünk a kertek megtervezésében is, a Városgondnokságtól megkapjuk a növényeket, az ültetés sorrendjét pedig nekünk kell kitalálnunk.” – mondta el Fülöp Juditkertészeti szakoktató.  Hangsúlyozta: az iskolának az a feladata, hogy felkészítse a sajátos nevelési igényű fiatalokat a munka világára. A közös munkák során nagyon sok tapasztalatot tudnak gyűjteni, fontos, hogy élvezik is a tevékenységet, így minden lehetőség adott az integrációra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >