Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jótékonysági Estély és Adventi Futás
Jótékonysági Estély és Adventi Futás Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. november 10.

Image

2016. január 9-én, szombaton 19.00 órától újra megrendezik a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Hotel Magyar Királyban. Az esemény házigazdája ezúttal is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő lesz. A jótékonysági estély a mecenatúra fontosságára hívja fel a társadalom figyelmét, így az eseményhez szorosan kapcsolódóva első alkalommal tartják meg november 29-én, vasárnap az Adventi Jótékonysági Futást.

 

 

A rendezvények teljes bevételét jótékonysági célra fordítják: a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, valamint a fehérvári olimpikonok felkészülését támogatják. 


Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András arról beszélt a hétfői sajtótájékoztatón, hogy az öt évvel ezelőtt kitűzött célt sikerült elérni, hiszen a hagyománnyá váló Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel évről-évre nemes ügyeket tudnak támogatni. „Úgy éreztük, hogy a sok szép adventi programot követően a városnak nem volt olyan eseménye januárban, amellyel az új esztendőt ünnepélyesen meg lehet nyitni. Hatalmas köszönettel tartozunk Miklósa Erikának, aki az est háziasszonyaként felvállalja az esemény szervezését, valamint kulturális programjának összeállítását. A jótékonysági estély egyrészt kiváló lehetőséget ad mindenki számára, hogy egy közösségnek kívánhasson boldog, egészségben gazdag új esztendőt. Másrészt, aki teheti, csatlakozhat egy jótékonysági cél támogatásának közös ügyéhez. Ezúttal a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ működését, valamint a fehérvári olimpikonok felkészülését lehet segíteni. A Gyermekvédelmi Központban fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a törődést, továbbá, hogy gondoljunk rájuk. Ezen kívül 2016-ban rengeteg sportesemény lesz, amelyek közül kiemelkedik a Riói olimpia. Elsősorban a székesfehérvári, vagy a városhoz kötődő sportolókat lehet támogatni, akik már megszerezték, illetve az elkövetkezendő időszakban megszerzik az induláshoz szükséges kvótát.” – közölte dr. Cser-Palkovics András.

 


 

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a múltban sokan voltak olyanok, akiknek nem állt módjukban megvásárolni a jótékonysági estély támogatói jegyét, de mindenképpen szerettek volna hozzájárulni valamilyen módon a közös célhoz. Ezért Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnek, a Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonyának ötlete nyomán első ízben rendezik meg 2015. november 29-én, vasárnap 10.00 órától az Adventi Jótékonysági Futást a Várkörúton. „A jótékonysági futás igazi közösséget épít, ahol az emberek megtanulhatják, mennyire fontos és jó dolog adni. A teljesítendő táv, valamint a támogatási összeg is jelképes, bárki teljesítheti a november 29-i futást. Nevezési díj nincs, a részvétel önkéntes alapon 12 év alatt minimum 100 Forint, 12 év felett minimum 500 Forint összegű adomány helyszínen történő befizetéséhez kötött.” Miklósa Erika kiemelte: az Advent első vasárnapján megrendezésre kerülő jótékonysági futáson több érdekességgel is készülnek a szervezők. 12 éves korig az 1 kilométeres távon elsőként célba érő gyermek november 29-én, vasárnap este dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen kapcsolhatja fel az adventi fényeket a Belvárosban. Az 5 kilométeres távon diadalmaskodó induló pedig – partnerével együtt – meghívást kap az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre. Újságírói kérdésre dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: a felújított Várkörút nagyon méltó környezet lett ahhoz, hogy ilyen eseményeknek is helyszíne legyen.

 


 

Ezt követően azt est háziasszonya, Miklósa Erika adott tájékoztatást az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estély legfontosabb tudnivalóiról. „A jótékonysági estély borász díszvendége a neves Bock József lesz, aki az elmúlt években számtalan alkalommal támogatta a város legkülönfélébb rendezvényeit. Hagyománnyá vált az elmúlt években, hogy mindig olyan vendég fellépőket szoktam meghívni, akik szorosan kapcsolódnak hozzám. Ezúttal a „szívem csücskei”, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató fiatal művészei, Boros Mihály és Lugosi Dániel Ali lépnek fel. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a következő évben olimpiát rendeznek, ennek kapcsán pedig fel szeretnénk hívni a figyelmet a fogyatékkal élőkre. Nagy öröm számomra, hogy Lengyel Zsófia paratriatlonista elvállalta a futóverseny és az estély moderálását, így rajta keresztül ízelítőt kaphatunk abból, hogy milyen egy paratriatlonista élete.” – mondta Miklósa Erika, aki köszönetét fejezte ki Hirt Károlynak és az ARAK-nak, hogy elvállalták a jótékonysági futás lebonyolítását.

Belépőjegyeket a Székesfehérvári Ajándékbolt-Tourinform Irodában lehet majd váltani az estélyre. Az árak a vacsora és a műsor költségei mellett a jótékonysági célra felajánlott támogatást is tartalmazzák. Az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estély 2016. január 9-én, szombaton 19.00 órakor kezdődik a Magyar Király Hotelben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >