Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyermekjátszó, ludaskása, libator, vigadalom és táncház
Gyermekjátszó, ludaskása, libator, vigadalom és táncház Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. november 10.
A Márton-napi programok november 11-én, szerdán kezdődnek a Szent István Király Múzeumban 13 órától: az ünnepségen Palkovics Lajos, a Fehérvári Polgárok Egyesületének elnöke és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke mond köszöntőt. Dr. Varró Ágnes néprajzkutató Szent Márton alakjáról tart szakvezetést, majd az érdeklődők idén is megkóstolhatják a ludaskását. November 14-én, szombaton is több helyszínen lesznek hagyományőrző programok.

 

A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Szent István Király Múzeum közös Márton-napi programja november 11-én, szerdán 13 órakor kezdődik a múzeum Országzászló téri épületében. A hagyományos ünnepségen Palkovics Lajos, az FPE elnöke és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke mond köszöntőt, majd a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és a Felsővárosi Általános Iskola diákjainak műsora következik.

„Már több mint tíz éve szervezzük ezt a rendezvényt a Múzeummal közösen. Mindig része ennek egy kis műsor és egy tárlatvezetés is. A ludaskása hozzávalóit már megvásároltuk, ezzel a hagyományos népi étellel kedveskedünk a fehérváriaknak. A legnépszerűbb programunk természetesen a Márton-napi vigadalom, amit a Városi Piacon rendezünk.” – mondta el előzetesen a programokról Palkovics Lajos. A múzeumban dr. Varró Ágnes néprajzkutató tart szakvezetést Szent Márton alakját megismertetve a résztvevőkkel.

A Vasvári Pál Általános Iskola szerdán 10 órától szervez Márton-napi mulatságot. A vidám, hangulatos előadásra a nagycsoportos óvodásokat várják.

 



A Felsővárosi Általános Iskolában szerdán délután16 órától Márton-napi ismerkedésre hívják a leendő első osztályosokat és szüleiket. Az iskola diákjai vidám műsorral elevenítik fel Szent Márton legendáját, lesz játszóház, közös barkácsolás, daltanulás, majd lámpás felvonulás zárja a programot.

A rendezvénysorozat a Márton-napi libatorral folytatódik november 14-én, szombaton 10 órától a Palotavárosi tavaknál, majd a Városi Piac galériáján 18 órától batyus vigadalommal, libasorsolással várják a szórakozni vágyókat.

Szombaton este Márton-napi mulatozásra várják a kicsiket és nagyokat a Táncházba, ahol fellép a Galiba zenekar is. Kézműves foglalkozás, gyermekjátszó, majd a Junior, valamint a Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban szereplő Pulutyka csoport műsora után táncház zárja a hagyományőrző programokat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >