Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Dávid és az Alba kosarasai Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 11.

Image

Hatalmas meglepetésben részesültek kedden Velencén a Zöldliget Általános Iskola diákjai. Elsősorban azok, akik hetente kétszer a helyi kosárlabda edzést látogatják. Gyakorlásuk kellős közepén betoppant hozzájuk Magyarország első - és eddig egyetlen - NBA-t megjárt sztárja, a TLI-Alba Fehérvár szakmai igazgatója, Dávid Kornél, aki Koszti András polgármester invitálására három jelenlegi Albás ász, Kenny Chery, Supola Zoltán és Filipovics Márkó társaságában lepte meg a mit sem sejtő 10-11 éves kosaras palántákat.

 


A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) kihelyezett tagozataként is működő csapat tagjai először megszólalni sem tudtak meglepetésükben, amikor a polgármester belépett a tornaterembe és megkérdezte tőlük: "Sziasztok gyerekek! Találjátok ki, kiket hívtam hozzátok vendégségbe?". Ekkor "előbújtak" a kosarasok, élükön a sportág legnagyobb hazai legendájával. Döbbent csend lett úrrá az ifjoncokon, akik aztán hamar feloldódtak, miután Kornél és Chery-ék is beszálltak egy kis dobálásba, majd az egymás közötti játékba.

 


 

A gyerekek - akik között igen ügyes kislányok is voltak - hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba és csillogó szemmel lesték a "nagyok" egy-egy mozdulatát, trükkjét. A merészebbek meg is próbálták őket utánozni, több-kevesebb sikerrel. Egy biztos: olyan élményanyaggal gazdagodtak ami nagy lökést adhat fejlődésüknek.

A közös játékot követően a vendégek Albás ajándékokkal lepték meg az ifjoncokat, s kiosztottak több száz autogramot. Igen kelendőnek bizonyultak Kornél és a három játékos új fényképes kártyái. Akadt több olyan kissrác is, aki a karjára és a tenyerére, vagy éppen a pólójára, labdájára kért aláírást.

Nem tudni, ezekből a velencei gyerekekből ki jut el odáig, hogy élsportoló legyen, ám az egészen bizonyos, ennek a napnak az élményei sokáig velük lesznek még, s hatással lehetnek további pályafutásukra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >