Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Járdafelújítás a Lövöldén
Járdafelújítás a Lövöldén Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. november 11.

Image

Hasznos és egyben látványos felújítási munkálatok kezdődnek el a Lövölde út járda- és kerékpárfelületén. A 12 millió forintos projekt márciusra fejeződik be, amit további két felújítási szakasz fog követni.

 

 

Az útfelület három évvel ezelőtti felújítását követően most a járda- és a kerékpárfelület felújítása kezdődik meg a Lövölde úton – kezdte tájékoztatóját Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője, miközben megtörtént a munkaterület átadása, és a Székesfehérvári Városgondnokság Kft. szakemberei a kivitelezés részleteit egyeztették a közműszolgáltatókkal.  Mint arról a képviselő beszámolt, az elmúlt időszakban több közműfelületi bontás történt a területen, illetve az időjárás viszontagságai is kikezdték az aszfaltot, ezért sok bejelentés érkezett hozzá egyrészt biciklisektől, másrészt kismamáktól, hogy számukra a Lövölde út ezen szakasza közlekedésre szinte használhatatlan.  Így most egy hiánypótló és komfortérzet-javító felújítás kezdődik meg a Lövölde út 1.,3., valamint 7. számú házak előtt, az itt lakók örömére. Ahogy az tájékoztatójából kiderült, egy hároméves projektről van szó, ami a Saára Gyula-program része. Az első etap - ami az ütemezés szerint - jövő márciusban ér véget, összesen 12 millió forintos beruházás. A felújításnak pedig része lesz a lakóházak előtti területek térkövezése is, így díszburkolatos terek kerülnek kialakításra, aminek köszönhetően a Lövölde úton a járda nemcsak komfortos és használható lesz, hanem egy szép környezetet fog adni ennek a városrésznek. 

 


 

A felújítás műszaki részleteivel kapcsolatban Lángi Judit, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. műszaki ellenőre adott tájékoztatást a jelenlévőknek. Mint elmondta, a járda- és kerékpárút osztottsága megmarad, szem előtt tartva, hogy a járdarész egységes szélességű legyen. A munkálatok érinteni fogják a lakóházak előtti területeket is, de a kivitelezés során arra fognak törekedni, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak ezzel az ott lakóknak.   

 


 

Molnár Tamás önkormányzati képviselő a sajtó munkatársainak kérdésére válaszolva arról is beszámolt, látva, hogy a városban mekkora gondot jelent a parkolás az autósok számára, ezért itt a Lövölde út környékén és a Horvát István úton is új parkolók kialakítását tervezik. A környéken lakók kérésére a Horvát István lakótelepen - a Kölcsey utcában - található betonozott, rég nem használt teniszpálya parkolóvá való átalakítása fog megtörténni decemberben, ami nagy segítséget fog nyújtani a gépkocsi-tulajdonosoknak. Ezen túl beszélt a Salétrom utca sétánnyá alakításáról is, ami jelenleg a tervezés fázisában van. Mivel azonban ez egy több százmillió forintos költség, ehhez a közgyűlés egyöntetű támogatása szükséges.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >