Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A Hétvezér diadalmaskodott a XII. ARAK AKTIV Városi Döntőn Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. november 16.

Image

Immáron tizenkettedik alkalommal szervezték meg szombaton az ARAK AKTIV Városi Döntőt a Köfém Sportcsarnokban. A sporteseményen több száz gyermek versenyzett a legjobb eredmény eléréséért. Az idei megmérettetésen összesen hét iskola diákjai mérhették össze tudásukat. Az összesített eredmény végén óriási küzdelemben a Hétvezér Általános Iskola diadalmaskodott, amely harmadik sikerét szerezte az ARAK AKTIV történetében.

 

 

Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni szombaton délelőtt a Köfém Sportcsarnokban megrendezett XII. ARAK AKTIV Városi Döntőn. Az őszi fináléban hét iskola közel négyszáz diákja versenyzett a Köfém Sportcsarnokban a „legAKTIVabb iskola” címért. A novemberi döntőt nem előzték meg iskolai fordulók, ősszel minden iskola évfolyamonként a legjobb tíz tanulóból álló „válogatottját” küldte a versenyre. A másodiktól a hatodik osztályosok számára meghirdetett sportprogramon négy versenyszámban: gátfutásban, helyből távolugrásban, célba dobásban és két körös váltóban mérték össze ügyességüket és felkészültségüket a gyerekek. Az idei versenyen hét iskola, a Németh László, Széna téri, István Király, Bory, Hétvezér, Kossuth, Munkácsy Általános Iskola diákjai képviseltették magukat.

 


 

A rangos esemény hivatalos megnyitóján Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere üdvözölte a megjelenteket. „Nagyon köszönöm az ARAK-nak, Hirt Károly elnök úrnak, valamint lelkes csapatának, hogy idén is vállalták ennek a nagyszerű sportprogramnak a megszervezését! Azt gondolom, hogy a székesfehérvári sport akkor egységes, ha a legkisebbektől a legnagyobbakig, az amatőröktől a profikig, minden egyes korosztálynak lehetősége nyílik a sportolásra. Ebben hatalmas segítségünkre van az ARAK AKTIV, amelyet a jövőben is meg kívánunk szervezni. Azok a visszajelzések, amelyeket évek óta kapunk a szervezőkkel közösen, bizonyítják, hogy mennyire lényeges szerepe van Székesfehérváron ennek a programsorozatnak.” – mondta Mészáros Attila, aki balesetmentes és sikerekben gazdag versenyzést kívánt minden résztvevőnek.

Egy évvel ezelőtt a második győzelmüket szerezték meg a Hétvezér iskola diákjai a sorozatban, a tavaszi döntőt azonban ismét a kilencszeres győztes Tóvárosi iskolások nyerték. Az elmúlt évekhez hasonlóan a dobogóra kerülésért idén is nagyon szoros küzdelem folyt, a joker versenyszámokkal tarkított döntő izgalmas versenyeket és kiváló hangulatot garantált minden érdeklődőnek.

 


 

A nagy hagyományokkal rendelkező XII. ARAK AKTIV Városi döntőn hatalmas küzdelem zajlott az első három helyért. A Németh László, a Széna téri, valamint a Hétvezér Általános Iskola diákjai szinte a végig fej-fej mellett haladtak. A végletekig kiélezett versengést a Hétvezér tanulói bírták a legjobban, s ezzel harmadszor diadalmaskodtak az ARAK AKTIV történetében. Második helyen a Széna téri Általános Iskola végzett, míg a bronzérmet a Németh László Általános Iskola kaparintotta meg. Az eredményhirdetésen Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökatlétikai Program országos koordinátora, Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója és Babos Ritahuszonháromszoros magyar bajnok atléta adta át a gyermekeknek az elismeréseket.

A közkedvelt sportprogram színvonalát csak növelte, hogy újra zsúfolásig megtelt a Köfém Csarnok: több száz szülő, hozzátartozó buzdította gyermekét a helyszínen, csodálatos hangulatot varázsolva a küzdelmekhez.


 

 

A XII. ARAK AKTIV Városi Döntő összesített eredménysora:

1.            Hétvezér Általános Iskola
2.            Széna téri Általános Iskola
3.            Németh László Általános Iskola
4.            Kossuth Lajos Általános Iskola
5.            Munkácsy Mihály Általános iskola
6.            István Király Általános Iskola
7.            Bory Jenő Általános Iskola

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >