Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Élőben követheti majd bárki a hókotrókat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. november 16.
Vasárnaptól téli útüzemeltetésre váltott a Városgondnokság, ami azt jelenti, hogy november 15-től készenlétben van az a géppark, amivel szükség esetén el lehet végezni a síkosságmentesítést, vagy az utak tisztítását. Idén először, a Városgondnokság honlapján egy térképen élőben nézheti majd bárki, hogy éppen merre járnak a hókotrók a város útjain.

 

„A pénteki gépszemlén megnéztük, hogy azok a gépek, amelyekkel elnyerték a közbeszerzést az alvállalkozók, megfelelő állapotban vannak-e, illetve a rendőrség is átvizsgálja ezeken kívül a Városgondnokság saját gépállományát, hogy megfelelően felkészített járművekkel végezzük-e a téli útfenntartást a város útjain.” - mondtaBozai István városgondnok. A saját gépeinknél megtörtént már az átállás, hiszen a kistraktorjaink a parkfenntartásban dolgoznak a növények vegetációs időszakában, télen pedig a síkosságmentesítésben segítenek. Az idei évtől pedig a Városgondnokság egy nagyobb teljesítményű teherautót is szolgálatba állított, így a géppark fele már saját, városi üzeméltetésben működik. A saját sószóró nagygépünk kiválóan alkalmas lesz arra, hogy a szakaszos lefagyásokat síkosságmentesítsük még a reggeli csúcsforgalom előtt és a város magasabb pontjain, a hidak környékén keletkező lefagyásokat ezzel kezelni tudjuk – emelte ki a városgondnok.

 

 



Sok reklamáció érkezik minden évben azzal kapcsolatban, hogy nem látnak hókotrót a városban, éppen ezért ettől az évtől kezdve bárki bepillantást nyerhet abba a rendszerbe, amivel a hóügyelet is figyeli a hókotrók mozgását Fehérváron. A Városgondnokság honlapján egy térképen élőben nézheti majd bárki, hogy éppen merre járnak a hókotrók a város útjain. Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark négy óra alatt takarítja le a fő- és tömegközlekedési utakat, és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a város úthálózatán. A Városgondnokság összesen tizennyolc járművel és mintegy száz emberrel áll készenlétben arra, hogy a város 340 km-nyi úthálózatát síkosságmentesítse.

 


Az első ütemben fő- és tömegközlekedési útvonalak, gyűjtőutak síkosságmentesítése történik meg és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat takarítják. A Belváros is az első ütemhez tartozik. A második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek, a harmadik ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezeteket takarítják. A negyedik ütemben, igény esetén a külterületi, de lakott részeket takarítják a hókotrók. A Városi Hóügyeletet a 22/513-483-as telefonszámon érhető el.

A házak előtti járdák takarítása és síkosságmentesítése – mint mindenhol az országban – a tulajdonosok feladata, továbbá a háztetőkről lezúduló hó eltakarítása és az esetleges balesetveszély jelzése is a tulajdonos feladata.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >