Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Házhoz megyünk Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. november 17.

Image

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében szeptemberben útjára indított országos kampánysorozat Székesfehérváron is elkezdődött. A „Házhoz megyünk” elnevezésű programról a Fehér Palota Üzletközpontban sajtótájékoztató keretében számolt be a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, valamint a kampányban résztvevő biztosító képviselője, illetve a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke.

 

A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának megóvása érdekében hívta életre a „Házhoz megyünk” elnevezésű programsorozatot szeptember 30-án, ami a lakosok önvédelmi készségeinek fejlesztését segíti, és ezáltal a vagyon elleni bűncselekmények számának visszaszorítását célozza meg. A program résztvevői a rendőrségen kívül az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy -, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. 

Az országos kampányhoz a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott, melynek keretében cél, hogy a rendőrség közelebb kerüljön a lakosokhoz és különböző bűnmegelőzési eszközökkel proaktív módon megszólítsa, valamint tájékoztassa őket arról, hogy milyen módon tudják saját magukat, illetve vagyontárgyaikat, ingatlanjaikat megvédeni, megóvni – mondta el tájékoztatója soránNeubauer Tamás r. alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.


Az alezredes arról is tájékoztatást adott, hogy a Fehér Palota Üzletközpontba, az Auchan Áruházba, valamint a Velence Korzóra települnek ki ezzel a vagyonvédelmi kampánnyal minden hónapban egy-egy hétre, ahol standokat állítanak fel. A rendőrökön kívül a polgárőrök, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szakemberei, valamint a Személy -, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara munkatársai lesznek jelen, akik egy kérdőív kitöltését követően beszélgetnek majd a hozzájuk fordulókkal. Igény esetén a magánszemélyek lakására is kimennek a rendőrök a polgárőrökkel együtt, hogy átvizsgálják ingatlanuk biztonságát, és egyedileg, a helyszínen tapasztaltak alapján adjanak részükre tanácsot, akár különböző konkrét biztonságtechnikai eszközök felszerelésének javaslatával. A program cégek és vállalkozások tekintetében kiegészül egy audittal, amit a Személy -, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének munkatársai végeznek majd el, szintén konkrét, helyre szabott tanácsadással.


Beszéde végén az osztályvezető minden együttműködő partnernek, valamint a standoknak helyszínt biztosító üzletközpontoknak megköszönte a segítséget és a konstruktivitást.      

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. Veszprém és Fejér megyei igazgatója, Kozma Attila arról számolt be, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt indítottak útjára egy kármegelőzési programot, annak tükrében, hogy a kárt jobb megelőzni, mint elszenvedni. Tíz pontban gyűjtötték össze azokat a tanácsokat, amiket egy szórólapon keresztül próbálnak eljuttatni a lakosokhoz, vagyontárgyaik megóvása érdekében. Ez a rendőrségi kampány egy újabb lehetőség számukra, hogy a lakosok figyelmét felhívják a bűnmegelőzés fontosságára, ezért is csatlakoztak hozzá.     

A közrend, közbiztonság három pilléren nyugszik: rendőrség, polgárőrség és magánbiztonság – emelte ki tájékoztatója során Kárpáti Zoltán, a Személy -, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke. A jó közbiztonság pedig a jó megelőzésen nyugszik, amit szakembereik tudnak közvetíteni azok irányába, akik felkeresik őket, és ezt igénylik. Mint elmondta, a program keretében cégeknél auditálásokat vállalnak, melynek során kockázatelemzést végeznek a tekintetben, hogy a mai kor követelményeinek vagyonvédelmi szempontjait figyelembe véve, mennyire felelnek meg. Ahol pedig szükség van rá, ott tapasztalatok átadásával fognak tanácsot adni a mechanikai és az elektronikai eszközök tárházának bemutatásán keresztül.

A sajtótájékoztató során kiderült, a rendezvénysorozat tavasszal egy családi vagyonvédelmi vetélkedővel zárul.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >