Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A kispályás labdarúgás krémje szerepel jövő augusztusban
A kispályás labdarúgás krémje szerepel jövő augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. november 17.

Image

A kispályás labdarúgás európai elitmezőnye, harminckét nemzet válogatottja kápráztatja el a közönséget jövő augusztusban Székesfehérváron. Az Európai Minifutball Szövetség sikeresnek ítélte az Országos Minifutball Szövetség impozáns pályázatát, melynek köszönhetően 2016. augusztus 22-27. között Székesfehérváron rendezik meg a felnőtt kispályás Európa-bajnokságot.

 

 

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Filip Juda, az Európai Minifutball Szövetség alelnöke, Thanos Papadopulos, az Európai Minifutball Szövetség ügyvezető igazgatója, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke.


Filip Juda
, az Európai Minifutball Szövetség alelnöke hétfőn a Városháza kistanácstermében jelentette be hivatalosan, hogy a szervezet hétvégi, Budapesten tartott közgyűlésének döntése értelmében Székesfehérvár nyerte el a 2016-os Minifutball Európa-bajnokság rendezési jogát. „Számunkra az év kiemelkedő és legfontosabb eseménye az Európa-bajnokság. Érdekesség, hogy az Európai Minifutball Szövetség első ízben bízza a rendezési jogot egy olyan szervezetre, amely a közelmúltban alakult meg. Látva Székesfehérvár és dr. Cser-Palkovics András polgármester pozitív hozzáállását, valamint a szervezők eltökéltségét, egészen biztosak vagyunk abban, hogy az egyik legjobb Európa-bajnokságot rendezhetjük meg a városban. A jövő nyári torna egy fantasztikus esemény lesz mindenki számára: harminckét csapat közel nyolcszáz fővel érkezik, nem beszélve a több százfős szurkolóseregről.” – közölte Filip Juda, aki azt is elmondta, hogy a rangos eseményt 2016. augusztus 22-27. között tartják meg.

 

Thanos Papadopulos, az Európai Minifutball Szövetség ügyvezető igazgatója köszönetét fejezte ki az Országos Minifutball Szövetségnek, hogy ilyen professzionális pályázattal rukkolt elő. „A beadott pályázat száz százalékosan meggyőzött minket arról, hogy Székesfehérvár méltó házigazdája lesz a tornának. Reményeink szerint a rendezés tekintetében is minden tervszerűen halad majd. A kispályás labdarúgás a legnépszerűbb tömegsport a világon, így egészen biztos vagyok abban, hogy rendkívül izgalmas és tartalmas élményben lesz része a csapatoknak és a városnak is.” – mondta Thanos Papadopoulos, aki köszönetét fejezte ki Székesfehérvárnak, illetve dr. Cser-Palkovics András polgármesternek.

 


 

„Első ízben engedjék meg, hogy gratulációmat fejezzem ki a felnőtt magyar labdarúgó válogatottnak, amelynek harminc év után sikerült újra kijutnia egy rangos tornára. Külön megragadom az alkalmat, hogy elismerésemet fejezzem ki a Videotonnak és a klub válogatott játékosainak, akik hozzásegítették a nemzeti tizenegyet, hogy az 1972-es évet követően ismét ott lehessünk a jövő nyári franciaországi Európa-bajnokságon.” – kezdte beszédét a hétfői sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „A jó hírek pedig folytatódnak, hiszen nagy örömünkre sikeresnek ítélték a jövő nyári kispályás labdarúgó Eb-re benyújtott pályázatot, melynek köszönhetően elnyerhettük a rendezési jogot. Egy ilyen rangos európai kontinensviadalnak helyet adni minden város számára fontos kihívás és lehetőség. Harminckét csapat több száz résztvevővel érkezik hozzánk, így a város, valamint a Székesfehérvár környékén lévő szállodák egészen biztosan tele lesznek, ez pedig jótékony hatással lehet a helyi gazdaságra is. A FEZEN, valamint az Alba Regia Jazz Feszt után a Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt megrendezésre kerülő kispályás labdarúgó Európa-bajnokságnak köszönhetően újra tele lesz élettel a város. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltó házigazdái legyünk a jövő nyári Európa-bajnokságnak.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki azt is hozzátette, hogy a szervezőbizottság tudását és elkötelezettségét ismerve minden érdeklődőnek fantasztikus hangulatban lesz része. Újságírói kérdésre Székesfehérvár polgármestere azt is elárulta, hogy az esemény helyszínének vonatkozásában a Bregyó és a Belváros összekötése jöhet szóba.

 


 

Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke kiemelte, hogy a szakmaiságon kívül a kiváló csillagállásnak is köszönhető, hogy jövő nyáron kispályás Eb-t rendezhet Székesfehérvár. „Az Országos Minifutball Szövetségnek egy visszalépés teremtette meg azt a lehetőséget, hogy elnyerhesse a jövő nyári Eb rendezési jogát. Az Európai Minifutball Szövetség támogatásának, valamint Székesfehérvár sportszerető hozzáállásának köszönhetően minden idők eddigi legjobb kispályás Európa-bajnokságát akarjuk megszervezni. Ismerve a város elkötelezettségét, egészen biztosak vagyunk abban, hogy fantasztikus élményt nyújtunk mindenki számára. Reményeink szerint a magyar kispályás labdarúgó válogatott is szép eredményt tud majd elérni a lelkes hazai közönség előtt.” – mondta Tibor Dávid, aki azt is hozzátette, hogy számos kísérőprogrammal, például női és gyermekfutballal, továbbá teqball-bemutatóval is készülnek annak érdekében, hogy a résztvevők izgalmasan és tartalmasan tölthessék el idejüket.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >