Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Tavasz" után tél, vasárnap havazhat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 18.

Image

Bár az elmúlt időszakban igazán elkényeztetett minket az időjárás (a múlt hét közepén 25 fok volt pl. Fehérvár belvárosában, bizonyítja ezt fotónk is...), most úgy tűnik, nem tart sokáig a novemberi tavasz.

 

 Péntekig még marad a mostani állapot, ám a hét végétől napról napra romlik majd a helyzet, szombaton a jelenlegi 15-18 fokhoz képest már csak 7 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, ráadásul sok esővel kell számolni. Vasárnap hó is eshet, mivel azonban a hőmérséklet még többniyre a plusz tartományban marad, el is olvad. Igazi csapadékos, locspocsos, "téli álomra" ösztökélő időben lesz részünk.

Mostani állás szerint - legalábbis a meteorológusok zöme ezt jósolja - a jövő hét szinte végig borongós, esős, havas esős napokat tartogat számunkra, -4 és 5 fok közötti hőmérsékletekkel. Számottevő havazás, tehát igazi téli idő nem körvonalazódik. Ezt persze teljes biztonsággal kijelenteni botorság lenne, de most így tűnik.

Azt végképp nem lehet még sejteni, hogy Karácsonykor lesz-e hó, de az a néhány "bátor" időjós, aki vállalkozott ennek megtippelésére, azt mondja, hogy az egész tél enyhe lesz, s ha esik is néha viszonylag nagyobb mennyiségű hó, ritkán lesz napközben olyan hideg, hogy az meg is maradjon. Tehát lehet hó, de valószínűleg el is olvad majd hamar, s a latyakos víz bizony nem mérhető a havas élvezetekhez...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >