Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Elkészült a kerékpárút a Sóstói Ipari Parkban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. november 19.

Image

Továbbbővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A város 200 millió forintot nyert a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén kerékpárút építésére, valamint egy multifunkcionális járda-takarítógép beszerzésére, amely hólapátolásra, fűnyírásra és seprésre egyaránt alkalmazható.

 

 

A közel két kilométer hosszú, a 8. számú főúttal párhuzamos gyalog- és kerékpárút az ipari parkban dolgozók és a Vásárhelyi úti lakótelepen élők biztonságos közlekedését is szolgálja. Minderről Törő Gábor országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester adott tájékoztatást a Sóstói Ipari Parkban.


Székesfehérvár Önkormányzata támogatást nyert a KÖZOP program keretében a „Székesfehérvár 8. sz. főút kiváltására a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mentén kerékpárút-hálózat fejlesztési munkák” megvalósítására. A 2007-2013-as európai uniós támogatási ciklus forrásaira újból megnyitott pályázat során a főutak melletti, már létező kerékpárutakat összekötő, néhány kilométeres szakaszokra lehetett pályázni. A most elkészült kerékpárút átadásán Törő Gábor országgyűlési képviselő szólt arról is, hogy a beruházással teljessé vált a hálózati kapcsolat a már meglévő alsóvárosi kerékpárúttal, ami a Piac tér – Palotai úton keresztül összeköttetésben van a Székesfehérvár – Iszkaszentgyörgy kerékpárúttal is. Fontosnak nevezte, hogy a most elkészült beruházás garantálja a biztonságos, környezetkímélő közlekedést.

 


 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: „Az ország egyik legnagyobb ipari parkjában, a Sóstói Ipari Parkban közel 40 cég működik, amely a magyar GDP–nek is kimutathatóan komoly részét állítja elő. Több mint 10 ezer dolgozót foglalkoztatnak, emellett több kereskedelmi célú, forgalomvonzó létesítmény is található a területen. Az előzetes felmérések szerint nagy igény mutatkozott arra, hogy a kerékpáros közlekedést is hozzá lehessen kapcsolni az ország egyik legnagyobb ipari parkjához.” Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a szakembereknek, hogy a gyors határidők ellenére is mindenki pontosan végezte munkáját. Ennek köszönhető a sikeres pályázat, a beruházás indítása és a kivitelezés lebonyolítása. Dr. Cser-Palkovics András a jövőre nézve fontosnak nevezte azt is, hogy az új kerékpárút-szakasz kapcsolódik majd a megyei területfejlesztési programban szereplő Tác – Gorsium kerékpáros megközelítésének tervezett nyomvonalához, amelynek külterületi vezetése az Amerikai fasor folytatásában, a meglévő autópálya-híd felé várható.

A Sóstói Ipari Parkban működő cégek megjelent képviselői és a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete jelen lévő tagjai köszönetet mondtak a kerékpárút gyors és zökkenőmentes megvalósításáért.

 


 

A kerékpárút átadásán a kivitelezést végző Útéppark Kft. ügyvezetője, Böröcz László ismertetése szerint az elkészült út hossza a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mentén 1880 m, szélessége 3,25 m. A szórványos gyalogos forgalom okán elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat alakítottak ki a Magyar Kerékpárosklubbal egyeztetve. A munkálatok során kiszélesítették a járdákat és vannak olyan szakaszok is, ahol a csapadékcsatorna kiépítése miatt az árkokat fedték le. A kerékpárosok és gyalogosok biztonságos közlekedését a teljes egészében kiépített közvilágítás is segíti.  A 200 millió forintos projektet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata valósította meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >