Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kipipálta a Vasast is a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 23.

ImageA kiesés ellen menekülő Vasast fogadta a labdarúgó NB I 16. (igazából 15., de egy fordulót elhalasztottak) fordulójában a Videoton. A hektikusan szereplő címvédő idegenben képtelen pontokat szerezni, miközben hazai pályán sorra gyűjti a győzelmeket. Mivel a Vasas a 11., utolsó-előtti pozícióban áll, ráadásul augusztusban 2-1 -re legyőzte a Vidit Angyalföldön, nemcsak a tudásbéli különbség, a visszavágás szándékának okán is a piros-kék egylet tűnt esélyesebbnek.

 

A meccs rögtön egy nagy Vasas ziccerrel kezdődött, de előbb Pavlov lövése a kapufán csattant, a kipattanónál pedig Danilovics nagyott védett Ubiparip fejesénél. Ezt követően pár perc után felébredt a Vidi, s a 10. minutumban Kovács gyönyörű lövésével - immár védjegyévé vált jobb külsős csavarásával - megszerezte a vezetést, 1-0! Ezúttal sem volt Kokó specialítása ellen orvosság, remekbeszabott találattal előnyben a bajnok.

A gól után sem roppant össze a Vasas, nyílt, jó játék alakult ki a gyepen, így akadtak lehetőségek mindkét oldalon. A nagyobb ziccer megint a Vasas előtt adódott - Ubiparip közeli löketénél újra Danilovics védett szépen -, a gólt megint a Vidi lőtte: a 33. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai egylet, s ebből, mintegy 24 méterről Gyurcsó lőtt nagyon szép gólt, 2-0! Ebben a szezonban csak egyszer fordult elő - a Honvéd ellen-, hogy a Videoton két gólt lőjön bajnokin az első félidőben!

Gyurcsó az egész találkozón nagy kedvvel és jól játszott, rögtön a gólja után lőhetett volta egy újabbat, de közeli próbálkozását Nagy kapus bravúrral hárította. Oliveira és Feczesin is majdnem összehozot tegy gólt, de Nagy megint avatkozott közbe, így maradt 45 (+1) percnyi foci után a 2-0 -ás fehérvári vezetés.

A második játékrész elején két kisebb Vidi lehetőség után jött az újabb nagyobb Vasas helyzet, de Danilovics megint bravúrosan avatkozott közbe, a 60. percben remek érzékkel kivetődött, s leszedte Pavlov lábáról a labdát! Ebben a félidőben a hajráig kiegyenlített játék folyt a pályán, a Vasas egyáltalán nem bizonyult rosszabbnak a Vidinél, de a szerencse és Danilovics nem velük volt. Mindazonáltal a piros-kékek teljesen rászolgáltak előnyükre, igaz a hátsó alakzat megint nem állt néha feladata magaslatán...

A 63. percben jött az első csere, a sokat vállaló, de elfáradt Oliveira helyére jött a cselgép Suljic, akinek nem nagyon ment a foci az elmúlt időszakban, pedig az első osztály egyik legjobb képességű futballistája. A végéig azonban már sem ő, sem más nem talált be, pedig még a DVTK ellen góllal beszállt ifjú Sejben Viktor (Gyurcsó helyett) és Rudolf Gergely (Feczesint váltva) is lehetőséget kapott Horváth Ferenc vezetőedzőtől, így maradt a 2-0 a Videoton javára.

A továbbra is 6. helyen álló, de az MTK, Haladás, DVSC hármastól már csak egy győzelemnyi távolságra tartózkodó fehérvári csapat legközelebb ismét hazai pályán játszik. November 28-án, szombaton 15:30 -kor az MTK -t fogadja az újabb siker reményében. Itt is lesz miért visszavágni, lévén a két társaság augusztusi, budapesti derbijén - egy banális 11-esből szerzett góllal - igen szerencsés győzelmet aratott az MTK...

(Fotó: Videoton FC)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >