Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Három testvérkörzet, négy testvérváros - Nagy család, nagy öröm
Három testvérkörzet, négy testvérváros - Nagy család, nagy öröm Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. november 27.

ImageAz egykori történelmi Vízivárost alkotó területek, a 3., 4., 10. és 11. számú választókörzetek idén is összefogtak. A tavalyi jó tapasztalatok alapján a mostani adventi időszakban is szombaton délutánonként várják a városrészekben élőket advent időszakában a Vízivárosi Általános Iskola aulájában.

 

A részletekről a választókörzetek képviselői dr. Horváth Miklósné, Molnár Tamás, Deák Lajosné és Földi Zoltán számoltak be sajtótájékoztató keretében.


Megkezdődött az adventi készülődés Vízivárosban is.  A Zöldfa tér fényfüzérekkel díszített fái, a Vízivárosi Általános Iskola előtt álló faház színes gömbjei már a karácsonyt idézik. A II. Vízivárosi Advent szombat délutáni programjaira ünnepi dallamok, a forró tea és fahéjas sütemény édes illata is hívogatja majd az érdeklődőket.  A Vízivárosi Adventi ünnep főrendezője a Vízivárosi LISZI és az ART Kulturális Egyesület.

Az idei évben is Víziváros és három testvérkörzete, vagyis az egykori történelmi Vízivárost alkotó területek önkormányzati képviselői kezdeményezték a négyhetes programsorozatot, amely szombatonként 15.00 és 18.00 óra között zajlik majd. Az első vízivárosi programra november 28-án, szombaton 15.00 órától a Vízivárosi Általános Iskola aulájában várják az érdeklődőket.

 


 

A tavalyi évben első alkalommal megrendezett Vízivárosi Advent közösségteremtő erejét jól mutatja, hogy a városrészekben élők már megkeresték az önkormányzati képviselőket az idei év programjaival kapcsolatban, hangsúlyozta Dr. Horváth Miklósné.  Víziváros képviselője hozzátette, a városrészekben működő civil szervezetek, óvodás és iskolás csoportok műsora mellett karácsonyi dallamok csendülnek fel, de lesz táncház és gyermekkoncert is. Idén is megismerhetik Székesfehérvár négy testvérvárosának ünnepváró szokásait és megkóstolhatják hagyományos süteményeit.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő kiemelte, hogy november 28-án, advent első vasárnapja előtti szombaton a vezér utcák a Fáy és Almássy lakótelep, illetve az író utcák közössége adja a Vízivárosi Advent színpadi programjait. „A városrész 12 intézménye vesz részt énekkel, zenével, néptánccal. Több száz gyermek és szülő mozdul majd meg, és szerepel a műsorban. A programot a gyergyószentmiklósi Batthyányi Ignác Technikai Kollégium adventi üdvözlete, video üzenete is színesíti majd.” – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Az elmúlt hónapokban nagyon sok megkeresés érkezett hozzánk, hogy idén is lesz-e Vízivárosi Advent, mondta Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A program nagyon jó lehetőség a környék kisközösségeinek, hogy együtt legyenek, és készülhessenek az ünnepre. December 5-én, advent második hétvégéjén a 4-es számú választókörzet intézményei lépnek majd fel műsorukkal. „Remélem, hogy a tavalyi évhez hasonlóan meghitt és családias hangulatú lesz a rendezvény, amelyre mindenkit nagy szeretettel várunk!”

Az év legszebb ünnepének legszebb pillanatai az adventi hétvégék. December 12-én, szombaton Felsőváros három generációja, az óvodások, az iskolások és a nyugdíjas klub tagjai mutatkoznak be. „Várakozással telve várjuk ezeket a meghitt pillanatokat.” - mondta Földi Zoltán.

„A negyedik hétvége programjait a Vízivárosi Advent házigazdája, a 3. sz. választókerület, Víziváros állította össze. A köszöntők, ünnepi gondolatok, műsorok összeállítása során arra törekedtünk, hogy az a bizonyos négy gyertya hozza el az emberek közé a hitet, a reményt, az örömet és a szeretetet.” – zárta a sajtótájékoztató Dr. Horváth Miklósné.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >