Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Széna téri iskola is csatlakozott a Hulladékcsökkentési Héthez
A Széna téri iskola is csatlakozott a Hulladékcsökkentési Héthez Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 26.

ImageAz újrahasznosítás, a szelektív hulladékgyűjtés és karitatív tevékenység is szerepel a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola eheti tematikus programjában, mivel az oktatási intézmény is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez.

 

A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola regisztrált és elfogadott résztvevőként rendezi meg programjait 2015. november 23. – 27. között az Európai Hulladékcsökkentési Hét jegyében. Az iskolában az idei mottó irányelvéhez igazodva - „Hozz ki többet kevesebből!”- az alábbi akcióterveket hajtják végre. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók hétfőn részt vettek a város által szervezett diákfórumon, amelynek témája: „Hulladékhegyek kontra szelektív hulladékgyűjtés” volt.

Az egész évben folyamatosan futó hulladékcsökkentési projektek mellett ezen a héten az alsó tagozatosok „Széna Piac – újra adhatsz!” szlogennel szerveznek osztálybörzéket, ahol a gyerekek elcserélhetnek olyan új vagy jó állapotú játékokat, tárgyakat, amikből nekik esetleg kettő van, vagy már nem használják, de másnak még örömet okozhatnak.

Felső tagozaton „Széna módra – használd újra!” jelszóval a technika órákon, művészeti  szakkörön kizárólag újrahasznosított használati tárgyakat terveznek majd a tanulók (pl. papírguriga, CD, DVD, gyufásdoboz, PET palack felhasználásával). Ezekből kiállítást is szerveznek majd, ahol a gyerekek ötleteket meríthetnek egymás munkáiból.

Emellett  - szülői kezdeményezésre – műanyag palackok kupakjának gyűjtésére indítottak kampányt iskolai szinten. A szelektíven összegyűjtött hulladék bevételét az iskola tanulói és szülői közössége felajánlja egy elsős tanuló beteg testvérének anyagi támogatására, továbbá kötelezettséget vállal a kampányidőszak utáni folytatásra is. Ennek a karitatív gyűjtésnek az átadó rendezvénye az akció hét utolsó napján, 2015. november 27-én, pénteken 12 órakor lesz, a kezdődő adventi időszak méltó nyitányaként.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >