Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kölyök Atlétika Székelyföldön Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 26.

ImageNovember 18-21. között Hargita Megye testnevelési szakfelügyelője, Izsák-Székely Lóránt meghívására Székelyföldön járt az ARAK küldöttsége. A látogatás elsődleges célja az volt, hogy a Hargita megyei testnevelőket megismertessék a Kölyök Atlétika szemléletével, saját versenyeinkkel, és az ott élő magyar gyermekeknek eljuttassék a Kölyök Atlétika szercsomagot. - tájékoztatott Babos Rita beszámolója alapján Tölgyesi Előd az ARAK szakosztályvezetője.

 

Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán tartott előadásokon Woth Klára nyugalmazott TF docens az 5-12 évesek képességfejlesztéséről, a Kölyök Atlétika versenyszámairól, a versenyek szervezéséről beszélt, míg Babos Rita utánpótlásedző az ARAK Utánpótlás Akadémiát és a saját rendezésű versenyeket (AKTIV, TESZ) mutatta be. Székesfehérvár sportéletéről Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok tartott beszámolót.

A testnevelő tanárok nyitottak voltak és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadókat. Aktívan vettek részt a Kölyök Atlétikai gyakorlati bemutatókon, a versenyek szervezésében és lebonyolításában. Láthatóan megmozgatta fantáziájukat a színes és változatos eszközök sokasága, jobbnál-jobb új ötletek születtek. A bemutatókon nagy számban jelentek meg a helyi közélet képviselői (szenátor, önkormányzati képviselők, alpolgármesterek).

A szercsomag természetesen a gyermekek körében aratta a legnagyobb sikert. Jó volt látni a csillogó szemeket, az önfeledt játékot! Számukra a legnagyobb örömet az a bejelentés okozta, hogy az eszközök náluk maradnak. Székesfehérvár Megyei Jogú Város jelentős anyagi támogatásának köszönhetően, a Székelyudvarhelyi Sportiskola vezetője Bartus Attila, valamint a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatónője Lőrincz Juli vehette át az ajándék szercsomagot.

Az ARAK Utánpótlás Akadémia szakmai programjának, ütemezett feladatainak megfelelően Hirt Károly elnök a külhoni magyar szakemberekkel is felvette a kapcsolatot. Az együttműködés első lépcsőjeként közös versenyek szervezését, edzőtáborozásokat terveznek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >