Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Augusztus Oklahomában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2015. november 30.
ImageSzombaton mutatták be az Augusztus Oklahomában című családregényt a Vörösmarty Színházban. A fanyar humorral és megrendítő drámaisággal operáló történetben mindenki hordoz valami titkot és mindenki megszenvedett sérelmei árnyékában él.
 
 
Az Augusztus Oklahomában fanyar humorral és megrendítő drámaisággal mesél egy családról, amelyben mindenki hordoz valami „titkot”.
 

 
Felsejlik a Weston család múltja és jelene, miközben felszabadultan-sanyargatóan azon gondolkodunk, hová is meneküljünk az augusztusi forróság elől.
 
Az előadás rendezője, Szikora János szerint „a történet egy család széthullását ábrázolja, és számomra a család, és minden, ami a családdal foglalkozik, egész életem során fontos szerepet töltött és tölt be. A témaválasztásban elsősorban ez inspirált, de ha nincs benne ennyi nagyon jó szerep, ez nem lett volna elég ahhoz, hogy műsorra tűzzük."
 

 
"Mi itt, Fehérváron három éve arra törekszünk, hogy ezt a kiváló csapatot minden darabban a lehető legintenzívebben megmozgassuk. Nagyon ritkán találkozik az ember olyan színdarabbal, amiben tizenhárom kiváló szerep van. Amikor először olvastam, szinte azonnal beugrott a szereposztás, nem hetekig-hónapokig készült, hanem az első olvasás végére szinte készen állt, annyira evidens volt.” - tette hozzá a rendező
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >