Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár
Ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2015. november 30.

ImageIzgatott és csodálkozó moraj futott végig a téren állók között, amikor Székesfehérvár polgármestere és Bese Marcell felkapcsolta az ünnepi díszvilágítást. Hagyományosan ezzel kezdődött meg az adventi időszak, amelynek során a fehérváriak közösen készülnek a szeretet ünnepére. Már az első vasárnap megtelt a Belváros, a kellemes időben sokan csodálták meg az új fényeket és díszeket, hallgattak bele a két színpadon zajló koncertekbe, vagy álltak sorba kürtőskalácsért.

 

 

Advent első hétvégéjén elkezdődtek az ünnepváró programok Székesfehérváron. A hagyományokat követve vasárnap este gyúltak fel az ünnepi fények, megnyitott az adventi vásár és több ezer ember sétált a Belvárosban, beszélgetve, kóstolgatva – mindehhez pedig az adventi koncertek adtak hátteret.

 



A Városház téren dr. Cser-Palkovics András köszöntötte az első adventi vasárnap programjára érkezőket, kellemes ünnepi készülődést kívánva mindenkinek. „Örülök annak, hogy ez az adventi időszak szép hagyományokat hordoz és ebben nekünk is megvannak a közös fehérvári hagyományaink. Remélem, hogy az elkövetkező hetekben sokszor bejönnek majd a Belvárosba és jól érzik itt magukat. Bízom abban, hogy barátok, családok találkoznak majd, nem feledve, hogy ez az időszak a felkészülésről, a várakozásról szól. Az adventi koszorún a gyertyák pedig a szeretetet, a barátságot, az összetartozást jelzik nekünk a világban és azon belül itt, Székesfehérváron.”  

Idén a város polgármestere Bese Marcellel közösen nyomta meg a gombot, amely felkapcsolta a Belváros adventi fényeit. A 11 esztendős fehérvári diák nyerte délelőtt az első alkalommal megrendezett Adventi Jótékonysági Futást a 12 év alattiak kategóriájában, egyik jutalma volt az, hogy ő kapcsolhatta fel a megújult és kibővült ünnepi díszvilágítást. Számos új elemmel bővültek a fények, immár a Fő utcát teljes hosszában, a Kossuth utcát, az Országzászló teret és a Várkörutat is egyedi formák, érdekes fények teszik különlegessé a karácsonyig tartó időszakban.

 

 



Az adventi programsorozatra való lelki ráhangolódást a Vox Mirabilis Kamrakórus segítette, a megnyitót követően a Városház téren Szinetár Dóra, a Zichy színpadon pedig a Kelemen Angelika Jazz Quartet és a Margaret Island koncertjét hallgathatták. A legtöbben felfedezték az adventi vásárt is: míves kézműves portékákkal, hasznos ajándékötletekkel, no és forralt borral, kürtőskaláccsal várnak mindenkit. 

Megtelt a Belváros vasárnap estére, örömmel próbálták ki a több helyen is megtalálható „kis kuckókat” a járókelők, amelyek méltó keretet adnak egy-egy hangulatos adventi fotó elkészítéséhez. Sokan sétáltak át a „fényalagúton”, nézték meg a Fő utca Zichy liget felőli részére idén is visszatért szánkózó hóembereket és a Városháza belső udvarán álló betlehemre is kíváncsiak voltak az emberek. A Belváros több pontján fellelhető adventi kompozíciók helyi virágkötők remekei. Az installációkat a Syl de Fleur Virág-Ajándék (Tóthné Nemes Szilvia), a Tűzvirág Virág-Ajándék (Horváth Ildikó) és a Virágeső Bt. (Balogh András) készítette. Több helyszínen látható a házfalakra vetített ünnepi fényfestés is a MéhKasAula Egyesület közreműködésével. 
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >