Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Csaknem háromszázan indultak a jótékonysági futáson Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. november 30.

ImageCsaknem háromszáz fő részvételével, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Adventi Jótékonysági Futást a felújított Várkörúton. Az adományozás fontosságát is hangsúlyozó vasárnap délelőtti eseményen 1, illetve 5 kilométeres távot teljesíthettek a sportolók, az elsőt a 12 év alattiak kategóriájában a fehérvári Bese Marcell nyerte, míg a másikon a lovasi Kis Áron győzedelmeskedett.

 

A Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes kezdeményezésére létrejött, rendkívül jó hangulatú és érdeklődők sokaságát vonzó  versenyen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az indulókat.

Székesfehérváron egyre növekvő bázisa van a futásnak, az idén már negyedik alkalommal megrendezett TESZ futást ezerötszázan teljesítették, az áprilisi CEP Fehérvár Félmaratonon pedig ezernél is többen futottak a városban. A tömegrendezvények vonzereje alapján gyakorlatilag borítékolni lehetett az Adventi Jótékonysági Futás sikerét. A Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonya által kezdeményezett programon csaknem háromszázan vettek részt, ami első alkalomra igazán örvendetes. Bár mindenki más időjárási körülményekre esküszik, sok résztvevőnek éppen a tiszta, hűvös levegő és a szikrázó napsütés jelentette a legideálisabb feltételeket. A rendezvény kiváló lehetőséget teremtett a jótékonykodásra is, a jelképes nevezési díjakból származó bevétellel a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot és a fehérvári olimpikonok felkészülését támogatják.  Az indulók soraiban ott voltak többek között a központ által gondozott gyerekek, a fehérvári sportklubok és a budapesti Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének versenyzői, de rajthoz állt Székesfehérvár több önkormányzati képviselője, Kovács Sarolta világbajnok öttusázó, az Alba Volán SC sportolója és természetesen Miklósa Erika is.

 



A rajt előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket, a szurkoló családtagokat és barátokat. Elmondta: öt évvel ezelőtt, a Székesfehérvári Jótékonysági Estély megrendezésével az volt a legfőbb céljuk, hogy egy, a mecenatúrát hangsúlyozó eseménnyel indítsák el az új évet a városban. A program most kiegészült a szintén nemes célokat támogató futással, melyre ideális időpontot kínált Advent első vasárnapja.

 

 


Az egy kilométeren nevezett versenyzők közül elsőként a 11 éves székesfehérvári Bese Marcell ért célba, aki az ARAK-nál sportol. A 12 év alattiak kategóriájának győzteseként nemes feladatot kap ma estére, 18.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen kapcsolhatja fel az új ünnepi díszkivilágítást a Belvárosban. Az öt kilométeres távot Kis Áron nyerte, aki a Veszprém megyei Lovas településről érkezett, több mint két évtizede sportol. Jutalmául – partnerével együtt – meghívást kapott a január 9-i V. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre. A célnál forró teával, csokoládéval és mézeskaláccsal kínálták a résztvevőket a támogatóknak köszönhetően. Az esemény megvalósításához termékeivel, szolgáltatásaival az Alföldi Tej Kft., az Auchan Székesfehérvár Áruház, a BIOEXTRA Zrt., a Masni Ajándéküzlet, a Metro Kereskedelmi Kft., a Panorama Offices és a Passage étterem járult hozzá. A mézeskalácsot pedig a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban élő fiatalok készítették a résztvevőknek.


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >