Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szálljatok le karácsonyi angyalok!
Szálljatok le karácsonyi angyalok! Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. december 02.
A Zentai Úti és a Bory Jenő Általános Iskola harmadikosainak előadásával vette kezdetét ma délelőtt a gyermekműsorok sora az Adventi színpadon. December 18-ig minden hétköznap délelőtt más-más ovis vagy kisiskolás csoport mutatkozik be. Az apróságok műsorára minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

 

Székesfehérvár Belvárosában immár hosszú évek óta hagyomány, hogy az Advent időszakában a város karácsonyfájának közelében színpadot állítanak, ahol különböző színes programok segítik az ünnepre hangolódást. Míg hétvégenként koncerteknek ad helyet a pódium, addig hétköznap délelőttönként az apróságok veszik azt birtokba, akik különböző karácsonyi műsorral lepik meg családtagjaikat, illetve minden arra járó érdeklődőt.

A fehérváriak körében igencsak kedvelt gyerekműsor-programsorozatot ma délelőtt a Zentai Úti Általános Iskola 3/b osztálya és a Bory Jenő Általános Iskola 3. osztálya indította el.



Mire a zentaisok műsora elkezdődött, az Adventi színpad előtti tér jócskán megtelt szülőkkel és nagyszülőkkel, no meg persze kíváncsi járókelőkkel. A piros sapkában lévő izgatott gyereksereg Mikulásváró furulyajátékkal, énekkel és verssel kezdte műsorát, melyből kiderült: nótás és flótás is a Mikulás, akit december hoz el nekünk.
Majd a színpadon lévő varázsdobozból a Klára ajándéka című mese elevenedett meg a nézők előtt. A történet Klára torkos öccséről szólt, aki a születésnapjára szánt édességeket még azelőtt megette, hogy az ajándékot nővére átadta volna neki. S így a mohó kisfiú szülinapján csak egy nagy gyurma-nullát kapott. 

A tanulságos mesét követően a Bory Jenő Általános Iskola harmadikosai léptek a színpadra. Adventi műsorukban karácsonyi dalokat énekeltek és verseket szavaltak, illetve Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? meséjét adták elő.
A csizmadia története a szeretetről szólt, s arról, hogy sokkal fontosabb a családi összetartozás és jókedv, mint a gazdagság. A kilenc gyermekét egyedül nevelő szegény suszter ugyanis egyik gyermekét sem adta oda a gazdag úrnak, hogy felnevelje, s jobb élete legyen, mert mindegyiket nagyon szerette. Sőt még azt az ezer pengőst is visszavitte neki, amit azért kapott, hogy ne énekeljenek többet a gyerekeivel.
A tolnaisok műsora végén a „Szálljatok le karácsonyi angyalok!” dal csendült fel.  

 

 

 

 

Holnap, azaz csütörtökön 10 órától az Árpád Úti Óvoda Micimackó Csoportja mutatja be Téli hangulatok előadását, míg 11.30 órától a Hétpettyes Óvoda adventi műsorát tekinthetik meg az érdeklődök.

Az Adventi színpad gyerekműsorainak programja az alábbi linken megtekinthető:
http://fehervariprogram.hu/8-programok-2015/24-fehervari-advent

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >