Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Helytállt, de kikapott a Vidi a derbin
Helytállt, de kikapott a Vidi a derbin Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. december 03.
ImageA labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 15. fordulóját a válogatott Eb-pótselejtezős felkészülése okán halasztották el, közte a Ferencváros-Videoton rangadót. A derbit szerdán este pótolták. A címvédő a kupagyőztes és jelenlegi listavezető otthonában próbálta bebizonyítani, hogy a szezon elején tapasztalt mélyrepülés már a múlté. Ez részben sikerült, mert játékben semmivel sem volt rosszabb riválisánál, ám helyzeteit kihagyta, miközben Radó a másik oldalon kihasznált egy lehetőséget, amivel az FTC nyert 1-0 -ra.

 

 

A kezdés után a zöld-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám egy Gera lehetőségen kívül nem tudtak mit kezdeni a fehérváriak jól szervezett védelmével. Bő negyedórát követően a Videoton is elkezdett focizni, így egy lüktető, egészen jó kis összecsapás kerekedett az első játékrész további részében. Némileg meglepő módon a vendégeknek volt több jó lehetőségük, ám vagy Dibusz védett jól, vagy pontatlan volt a piros-kékek befejezése.

A második félidő első felében sem sokat változott semmi, a Fradi próbálkozott, a Vidi jól szűrte a támadásokat, s adódott helyzete is a vendég alakulatnak, de megint nem voltak jók a befejezések. Oliveira, Gyurcsó és Suljic is gyengén, illetve pontatlanul célzott. Jött aztán a 63. perc, amikor Gera játszott Radó elé, Nego nem merte bántani, az apró termetű támadó pedig éles szögből, balról az ellenkező sarokba emelt, 1-0! Nem érdemtelen találat, de, ha Nego egy kicsit jobban figyel, ez elkerülhető lett volna.

A hajrá kezdetén két nagy ziccert is kihagyott a fehérvári gárda, Suljic és Gyurcsó is ajtó-ablak helyzetben hibázott! Később a Fradinak is volt még lehetősége Vinícius könnyelműsége és a vendég védelem megingása miatt, de az eredmény nem változott. Nyert a Ferencváros, amely semmivel sem volt jobb ezúttal a címvédőnél, ám míg négy komolyabb zicceréből egyet kihasznált, a Vidinek ötből egyet sem sikerült gólra váltania. Ezen a helyzeten a két becserélt játékos, Heffler és Géresi sem tudott változtatni, igaz, eleve nehéz megfejteni, hogy Horváth Ferenc hátrányban miért két statikus, kevésbé játékban lévő, ritkán lehetőséget kapó focistát küldött be a villanni mindig tudó, sokkal fürgébb, veszélyesebb Gyurcsó és Oliveira helyett...

Továbbra is világosan látszik, hogy a bajnoknak égető szüksége van egy jó befejező csatárra, mert hiába erős a kerete, hiába vannak meg a helyzetei, nagyon rossz arányban használja ki ezeket.

Megmutatta Horváth Ferenc együttese, hogy klasszisokkal többet tud, mint amit eddig produkált, de csak akkor érhet fel a dobogóra a szezon végén, ha komoly mértékben feljlődik a ziccerek gólra váltásában, s hátul is végig koncentráltan játszanak védői, nem követnek el oylan hibákat, amilyeneket eddig számtalanszor a szezon folyamán, s egy-két alkalommal most a Fradi ellen is. Egyszerűen nem fér bele!

Összességében jó úton jár a Videoton, de messze még a vége. Most nincs idő a kesergésre, mert szombaton 18:30 -kor már Debrecenben lesz jelenése ujabb rangadón. Azon sem lesz elég "csak" jól játszani, a pontok is kellenek, ha valóban előre akar lépni az együttes.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >