Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
AutiFarm az autisták rehabilitációjáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageHivatalosan is megnyílt Csókakőn az AutiFarm, ahol elsősorban az autizmussal élő felnőttek rehabilitációjával foglalkoznak. A majorság fenntartója a székesfehérvári székhellyel rendelkező Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Néhány nappal ezelőtt még nem volt olyan intézmény Magyarországon, amely a közoktatásból kikerülő, illetve a már kikerült autizmus spektrum zavarral élők ellátását tűzte volna ki céljául. Ezért jött létre az AutiFarm: hogy felvállalja ezt a komplex feladatot.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány (korábban: Fogytékosok Esélye Közalapítvány) és különböző szervezetek, cégek támogatásával egy olyan majorság jött létre nemrég Csókakőn, amely lakhatást, foglalkoztatást és szakszerű fejlesztő ellátást is biztosít a célcsoport tagjainak. A szakemberek által összeállított program az esélyegyenlőség jegyében az autista gyermekek és felnőttek számára egy emberhez méltó, munka által ön- vagy részben fenntartó jövőt kínál, miközben a Farmon más megváltozott munkaképességű személyek is munkát kaphatnak.

Az AutiFarm ünnepélyes megnyitására szerdán került sor, amelyen részt vett Alexander Mollinger, a Holland Királyság magyar nagykövete, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselője, a FOKA képviselője, dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, és dr. Végh Konrád, Csókakő község polgármestere.

A programon több köszöntő is elhangzott - dr. Balogh Ibolya például arról beszélt, hogy le kell bontani minden akadályt, amely az autisták támogatásának útjában áll, s az ehhez kapcsolódó feladatok összehangolt, párbeszéden alapuló, politika felett álló együttműködést követelnek meg -, valamint az Arany János Általános Iskola Autista „A” és „B” csoportja bájos gyermekelőadással kedveskedett a közönségnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >