Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Élményekkel teli pillanatok a Székesfehérvári Diáktanács adventi napján Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. december 07.
ImageHarmadszor szervezett egész napos adventi programot szombaton a Székesfehérvári Diáktanács. A több helyszínen megrendezett eseményen az érdeklődők délelőtt kézműves foglalkozásokon és teabörzén is részt vehettek a Hiemer-házban, majd délután a városismereti versennyel folytatódtak a programok.

 

A rendezvény végén sor került a karácsonyi hangulatot idéző flashmobra is. A szórakoztató eseményeken kívül a Székesfehérvári Diáktanács ebben az esztendőben is meghirdette a jótékonysági adománygyűjtést a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ javára.



Advent második hétvégéjén a Székesfehérvári Diáktanács tagjai egész napos programsorozattal készültek szombaton az érdeklődőknek. A „Mit hoz a Mikulás?” elnevezésű programra már a délelőtti órákban is rengeteg család látogatott el, akiknek többféle elfoglaltsággal is készültek a szervezők.

 

A szombati rendezvényen Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila is részt vett. „Nagyon örülök annak, hogy a hagyományokhoz híven a Székesfehérvári Diáktanács idén is megszervezte az adventi napot. A testület tagjai már lázasan és lelkesen készültek az elmúlt időszakban a mai eseményre annak érdekében, hogy az érdeklődőknek élményekben gazdag programokat kínáljanak. Azt gondolom, hogy a Hiemer-ház kiváló helyszíne ennek a rendezvénynek, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki kiválóan érezheti magát. Nagyon lényegesnek tartom kiemelni, hogy – az elmúlt két évhez hasonlóan – idén is adománygyűjtéssel párosul az adventi nap, melynek keretében a fiatalok a mézeskalácsokat cserélhetik be ajándékokra és adományokra.” – mondta Mészáros Attila, aki reményét fejezte ki, hogy a meglepetésekkel szebbé tudják varázsolni a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ székesfehérvári gyermekotthonában élők Karácsonyát.

 


 

A Székesfehérvári Diáktanács elnöke, Bódig Péter örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is élvezetes programokat tudnak kínálni a Hiemer-házba érkezőknek. Mint mondta, olyan elfoglaltságokat igyekeztek összeállítani, amelyeken minden korosztály tagjai jól érezhetik magukat. Bódig Péter szerint az ilyen és ehhez hasonló programok hatalmas jelentőséget játszanak abban, hogy a város lakossága még inkább megismerhesse a Székesfehérvári Diáktanács sokrétű tevékenységét.

Az egész napos programon délelőtt 10.00 órától egészen 13.00 óráig a Hiemer-házban tartottak kicsiknek és nagyoknak kézműves foglalkozást. A „Mikulás műhelyében” a szorgos manók segítségével a legkülönfélébb kreatív tárgyakat, többek között hó angyalkát tortapapírból, valamint papírhengerből Mikulást lehetett elkészíteni. A közösségi térben a legkedvesebb karácsonyi mesekönyvekből olvastak fel a gyermekeknek, akik többek között Az első hó, a Mikulás készülődik és a Mikulásmese című történeteket hallgathatták meg, míg a Pinceklubban szintén karácsonyi témájú mesefilmeket lehetett megnézni. A régi idők karácsonyi hangulatát felelevenítve Mikulás Kupát is rendeztek a programon megjelenteknek csocsóban és gombfociban. A programok ideje alatt a hangulatos helyszínen többféle ízletes tea- és süteménykülönlegességgel is kedveskedtek minden megjelentnek.

 


 

A délelőtti programokkal párhuzamosan a Székesfehérvári Diáktanács tagjai jótékonysági adománygyűjtésre indultak a Belvárosba. A jótékonykodók a fiatalok által készített ízletes mézeskalácsokat cserélhették be különféle ajándékokra. Az adományokat még Karácsony előtt eljuttatják a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjainak.

Az adventi programok délután a felső tagozatosok és középiskolások számára megrendezett játékos városismereti versennyel folytatódtak. A rendhagyó vetélkedőre összesen négy iskola, tizenhat csapattal nevezett. A tanulóknak Székesfehérvár nevezetességeit, így a Városi Képtár - Deák Gyűjteményt, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegét és a Belvárosban található szobrokat kellett minél jobban felfedezniük. A kreatív feladatok során a tanulók szelfiket készítettek a szobroknál, a kulcsszavak alapján kellett a megoldást megtalálniuk a könyvekből, valamint képmozaikokat is összeilleszthettek. 

 


 

A nap zárásaként a Székesfehérvári Diáktanács tagjai mécsesekkel, karácsonyi dalokat énekelve vonultak a Fő utcán a Vörösmarty Színház elé, ahol a fiatalok egy flashmob („villámcsődület”) keretében táncolták el az évindító táborban elsajátított produkciót.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >