Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Ünnepi műsorral, bábokkal, koncerttel ünnepeltek Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. december 07.
ImageFolytatódtak a Vízivárosi Advent programjai. A második ünnepváró hétvégén dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselők köszöntötték a résztvevőket a Vízivárosi Általános Iskola aulájában. Óvodások, iskolások és nyugdíjasok műsorai, bábelőadás, sütemények, kézműveskedés és gyerekkoncert tették meghitté a családias hangulatot. Kicsik és nagyok örömére Mikulás is megjelent az ünnepen egy nagy zsák szaloncukorral.

 

Az egykori történelmi Vízivárost alkotó választókörzetek összefogásának köszönhetően idén is folytatódnak a közös adventi programok a Vízivárosi LISZI és az ART Kulturális Egyesület szervezésében: szombaton délutánonként színes programokkal várják a városrészekben élőket advent időszakában a Vízivárosi Általános Iskola aulájában. ’3 testvérkörzet, 4 testvérváros – Nagy család, nagy öröm’: ahogy az ünnepi rendezvénysorozat mottója hirdeti, a résztvevők idén is megismerhetik Víziváros és Székesfehérvár négy testvérvárosának ünnepváró szokásait és megkóstolhatják hagyományos süteményeit.

Dr. Horváth Miklósné
önkormányzati képviselő mint a Vízivárosi Advent állandó háziasszonya nyitotta meg december 5-én a délutáni összejövetelt: „Ez a szombat a remény szombatja – őszintén remélem, hogy mindnyájan nagyon jól fogják érezni magukat rendezvényünkön.” A képviselő a gyerekeket szólította meg a Mikulás jövetelével kapcsolatban, majd elmesélte a karácsonyfa felöltöztetésének történetét Bálint Sándor gyűjtése alapján: „A  fenyőfából úgy lett karácsonyfa, hogy Jézus menekülése közben talált egy fát, ami elrejtette őt üldözői elől. Jézus így szólt a fához: „Legyél innentől kezdve gyönyörű zöld, soha ne hulljanak le a leveleid, te legyél a legüdébb fa, és amikor a szeretetet ünnepeljük, a te ágaidon gyújtsák meg az emberek a gyertyát, és te vidd el otthonaikba az örömet!” – azóta öltöztetik föl a fenyőfát karácsonykor, ami áldást, békességet visz Szenteste az emberekhez.” – fejezte be a népi mondát Dr. Horváth Miklósné.

 

 


„Mivel a hírek szerint a környéken jár a Mikulás, nekem semmi esélyem sincs olyan dolgot mondani, amivel versenyre kelhetek vele. Ezért rövid leszek, hátha annál gyorsabban idetalál a Vízivárosi Általános Iskolába.” – kezdete köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. „Szép kezdeményezés, hogy a városrészek adventi ünnepeket szervezek: köszönet a szervezőknek és azoknak, akik eljönnek ezeken a délutánokon a közösségi találkozókra. Számomra ez különösen szép emlékeket felébresztő rendezvény, hiszen itt nőttem fel, és az első 16 adventi időszakomat és karácsonyomat Vízivárosban éltem meg. Az ajándékokat már nem tudom felsorolni, mikor mit kaptam, pedig valószínűleg gyerekként az volt a legfontosabb – bennem van azonban, hogy gyűlt össze a család, kikkel találkoztunk. Így válik az advent az ember számára valóban a szeretet, a család, a barátságok ünnepévé.” – fogalmazott a polgármester. 

Molnár Tamás
, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője is tolmácsolta adventi gondolatait: „Nagy öröm, hogy ennyien eljöttek ma délután, ez a rendezvény sikerét is igazolja – őszintén remélem, hogy tradíció lesz a Vízivárosi Advent! A fő üzenete ennek a rendezvénynek, hogy a karácsonyra ne csak az anyagiak tekintetében, hanem lelkiekben is felkészüljünk, ami nemcsak a közelgő ünnep, hanem a jövő év feladataira is segít ráhangolódni. Az együtt eltöltött órák, a beszélgetések nagyon jó alkalmat adnak erre. Jó szórakozást kívánok, meghitt, baráti, családias hangulatban!”

 

 


A köszöntők után a gyerekek nagy örömére megérkezett Mikulás, aki egy kis beszélgetést és ajándékozást követően megénekeltette a közönséget.

Advent második gyertyáját dr. Cser-Palkovics András és Molnár Tamás gyújtották meg. Az ünnepi műsort a Napsugár Óvoda, majd az Árpád Úti Óvoda gyerekei kezdték énekkel, verssel. Az Alba Regia Nyugdíjas Klub táncműsorral kedveskedett a nézőknek, ezután a Németh László Általános Iskola diákjai léptek fel. Az adventi délután testvérvárosi köszöntőjét a nagyváradi küldöttség fogalmazta meg. A legkisebbeket A Hóember ajándéka című bábműsor kápráztatta el, majd az ünnepváró délutánt koncertek zárták: az Alba Regia Vegyeskar és Mits Péter lépett fel gyerekkoncerttel.

Az ünnepi műsor közben javában folyt a kézműveskedés: karácsonyi kedvességeket, apró ajándékokat készítettek a gyerekek. A családias hangulatot forró teával és süteményekkel tették még meghittebbé.

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >