Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Befejeződött az István Király Általános Iskola tetőfelújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. december 08.
Az Ybl-program keretében újították fel az István Király Általános Iskola és a Palotavárosi Óvoda tetőszigetelését.

 

Óvodabővítés, épületrekonstrukció, fejlesztés is szerepel az Ybl Miklós nevét viselő programban, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata indított el 2014-ben. A kormány által nyújtott segítségnek, az adósságkonszolidációnak és a felelősségteljes gazdálkodásnak köszönhetően az intézmények felújításával folytatódhattak a fejlesztések Székesfehérváron: az Ybl Miklós Intézményfelújítási Program keretében összesen közel 30 épület korszerűsítése történt meg az idei évben, mintegy 800 millió forint értékben.

Az István Király Általános Iskolában és a Palotavárosi Óvodában a lapostető szigetelési munkáit végezték el. A műszak átadáson Viza Attila önkormányzati képviselő adott tájékoztatót a beruházásról: „A felújítás fontossága és időszerűsége azzal magyarázható, hogy a ’80-as években épített iskola és óvoda tetőszigetelése megérett a cserére. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata azért indította az Ybl-programot, hogy az ilyen típusú intézmény-felújításokra sor kerülhessen. Az iskola és az óvoda esetében 2400 m² került szigetelésre, ez a fejlesztés remélhetőleg újabb 20-30 évre biztos megoldást jelent a beázások tekintetében.”

Az István Király Általános Iskola és Palotavárosi Óvoda tetőszigetelésére azért volt szükség, mert az épület több helyen beázott, a bádogozás hiányos volt, a tetőszigetelő lemezek illesztései szétnyíltak, a tetőösszefolyók sok helyen eldugultak. A tornaterem és a hozzá tartozó visesblokkok feletti tető kivételével szükségessé vált a teljes – az iskolánál mintegy 2022 m²-es, az óvodánál 380 m²-es – tetőszigetelés és az esővíz-elvezető csatornák tisztítása, valamint cseréje.

Azokon a tetőszakaszokon, ahol új tetőszigetelés készült, sor került a teljes csapadékvíz-elvezető rendszer cseréjére. A tetőn készülő új könnyűbetonra PVC tetőszigetelés került, a vízszigetelés fogadására új kupolatetőt gyártottak, valamint új vízzáró tömítést alakítottak ki.  

A tető-felújítási munkálatokat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végezte, bruttó 65.189.373 Ft értékben.

A műszaki átadáson jelen voltak az intézmények vezetői, valamint a Városgondnokság képviselői.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >