Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Rugby NB I Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. december 08.
ImageNagyszerű győzelmet aratott a Fehérvár Rugby Club férfi csapata a Köfém rugby pályán. Az ellenfél a Százhalombattai "Fekete Sereg csapata" volt. A Battai csapat a tavalyi Extra Ligás bajnokságban a harmadik helyen végzett.

 

Gyolcsos Ferenc edző beszámolója a versenyről:

 

Fehérvár Rugby Club - Fekete Sereg Százhalombatta 31 - 27./14 - 16.
 
A mérkőzés 10 percében 0 - 5. pontos vezetést szerzett a Batta. A 15. percben egy büntető rúgást követően 3 pont más 0 - 8 vezetett. Antal Benjámin egy "elcsent" labdával és az azt követő 40 méteres sprintjét követően az ellenfél célterületére futott 5 - 8. a jutalom rúgást 2 pont Őrsi Dávid értékesítette, 7 - 8. a huszadik percben Szabó Gergely törte át a Fekete Sereg védő vonalát és 5 pontos célt szerzett, amit Őrsi Dávid 2 pontos jutalom rúgása követett 14 - 11. vezet a Fehérvár. Gyors Battai válasz következett az ellenfél 5 pontos célt szerzett 14 - 16. át vette a vezetést, sőt egy újabb fehérvári hiba következtében büntető rúgással 3 pont tovább növelte az előnyét 14 - 19. az első félidő végeredménye.
 
Második félidő 3. perc, a Fehérvár jutott büntető rúgáshoz Őrsi révén újabb 3 pont 17 - 19. A saját 22 méteres vonalán belül Dezső Dávid labdát szerzett, mindenki azt hitte, hogy kifogja rúgni, nem ez történt felborítva, kicselezve az ellenfelet újabb 5 pontos célt szerzett 5 pont, amit Őrsi ismét sikeresen értékesített 2 pont 24 - 19. A Battaiak nem adták fel, sokkal rutinosabbak annál, sőt 3 szor annyi válogatott játékossal rendelkeznek mint a fehérváriak, újabb céllal 5 pont növelték az előnyüket és kiegyenlítettek 24 - 24. A fehérváriak ismét lesen voltak a játékvezető büntető rúgást ítélt 3 pont 24 - 27. ismét vezet az ellenfél. Közvetlenül a mérkőzés lefújása előtt Dezső Dávid ismét átgázolt néhány Battái játékoson és újabb 5 pontot szerzett, a jutalom rúgás Őrsi révén most is sikerült, így a Fehérvár 31 - 27. győzelmével eredményesen zárta az őszi bajnokságot, legyőzve az NB I. bajnokságot vezető Fekete Sereg csapatát
 
Tavaszra már felgyógyulnak keresztszalag sérülésből a csapat húzó emberei Krepsz Áron és Horváth Bence, továbbá további átigazolásokkal kívánja erősíteni tolongását Szontágh Dániel edző.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >