Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jégkorong bemutató volt a Korzón
Jégkorong bemutató volt a Korzón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. december 10.
ImageDávid Kornél és a TLI-ALba Fehérvár kosárlabdázóinak novemberi látogatása után december 9-én ismét népszerű élsportolók érkeztek Velencére Koszti András polgármester meghívására.
A Velence Korzón működő műjégpályán tartottak bemutatót a Fehérvár AV19 MOL Ligás és EBEL-csapatának jégkorongozói, köztük több fiatal, akik az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedtek. Ott volt a programon az ifjoncok közül Arany Máté és Korbuly Gergely, a rutinosabbak képviseletében a remek védő, Orbán Attila, aki oszlopos tagja az A-csoportos vb-re készülő magyar nemzeti együttesnek, valamint két kiváló légiós, Chris Francis és Chris Bodo.

A Volánosokkal érkezett a magyar jégkorong sport egyik emblematikus figurája, élő legendája, Palkovics Krisztián is, aki az évről évre egyre több ügyes hokispalántát kinevelő fehérvári akadémia arca is egyben.

Meg kell jegyezni, hogy a Volán (a klub korábbi nevéből adódóan a legtöbb sportbarát így hívja a gárdát) a felnőttek mezőnyében két fronton is vitézkedik, a MOL Ligás és az EBEL-keret is gyakorlatilag 3 naponta játszik tétmérkőzéseket, így a csapatok minden játékosa roppant leterhelt, szinte nincs is szabadnapjuk. Ennek fényében feltétlen kalapemelés és köszönet jár nekik, valamint a programot lehetővé tevő vezetőknek azért, hogy ezt a bemutatót a temérdek elfoglaltság dacára össze tudták hangolni. Kiváltképp Tóth Istvánnak kell itt köszönetet mondani a segítségéért, aki az elmúlt 20 évben a korábbi névadó főszponzor Alba Volán Zrt vezérigazgatójaként (ma már a jogutód, a Vértes Volánnal összevont KNYKK általános vezérigazgató-helyetteseként) és a sport klub társelnökeként hatalmas szerepet játszott abban, hogy az AV19 - ez által a honi jégkorong sport is – viharos gyorsasággal „szintet ugrott”, így a válogatott a szűk világelit mögött helyezkedik el, és résztvevője az A-csoportos világbajnoki mezőnynek!

A fehérvári sportolók nem udvariassági látogatásra érkeztek Velencére, korcsolyát is húztak, s némi bemelegítést követően játékra invitálták a jelen lévő fiúkat, lányokat. Az ifjak élvezték is a dolgot, izgatottan, nagy odafigyeléssel végezték a gyakorlatokat, s hajtották végre a rájuk szabott feladatokat. A fehérvári hokisok a program közben beszélgettek is a srácokkal, és bónuszként gyakorolhatták aláírásukat. Akadt aki a kincsként őrizgetett mezére kért autogramot, de volt akinek a papír is megfelelt erre a célra.

Jó volt látni, hogy sok fiatalt érdekel a jégkorong, s azt, hogy a környező településekről is többen ruccantak át a sportos programra. Még az AV19 hokisainak hű fehérvári táborából is jelen voltak néhányan az eseményen.

Ezúttal nem a Volánosokkal érkezett, de a fehérvári klub utánpótlásában nevelkedett a velencei illetőségű Krausz Bence, aki ma már dunaújvárosi színekben terelgeti a pakkot. Ő is kilátogatott a Korzó műjegére, ahol örömmel csatlakozott az AV19-es társasághoz, élő példával szolgálva a gyerekeknek, hogy lám, lám, onnan is el lehet jutni a legjobbak közé, ahol nincs helyi csapat, és nincs nagy hagyománya az adott sportágnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >