Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Harang csendül a Szent Kristóf templomban
Harang csendül a Szent Kristóf templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. december 10.
Image„Harang csendül”címmel karácsonyi műsort szerveznek a Szent Kristóf templomban december 12-én. Az ünnepi rendezvényt Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője támogatja, az est programját Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója ismertette.

 

Idén is „Harang csendül” a Szent Kristóf templomban december 12-én, szombaton 17 órakor. A hagyományos ünnepi rendezvényt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület szervezi, és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője támogatásával valósul meg.

„A Gárdonyi Géza Művelődési Ház az év minden szakában arra törekszik, hogy tovább örökítse a hagyományokat, a népszokásokat. Decemberben különösen fontossá válik, hogy nyissunk a család, a barátok, az ismerősök felé, amihez különösen jó alkalom egy ilyen rendezvény.” – mondta el Iszkádi Erika. A városi programok mellett fontos, hogy Maroshegyen is legyen olyan rendezvény, ahol a szűkebb közösség együtt lehet, fogalmazott, amire a „Harang csendül” koncert nagyszerű alkalom: „Arra törekszünk, hogy felidézzük az ünnep hangulatát, és az embereknek meghittséget adjunk át a műsorral.”

Az est programját a Maroshegyi Óvoda hittanos gyermekeinek műsora nyitja, majd az ünnepi köszöntőket, gondolatokat követően kezdődik a karácsonyi koncert – többek között Krebs, Bach, Mozart, Beethoven zenéjével és az ünnepkörhöz kapcsolódó versekkel, Murányi Ottó tolmácsolásában. A fellépők fagotton, fuvolán, brácsán, hegedűn és harmonikán szólaltatják meg a zeneműveket. Zongorán és orgonán közreműködik Vasvári Tamás, az esten fellépő Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit Acsai Sándorné, Bergerné Szőnyi Anna, Égető Emese, Fóris István, László Szilvia, Lókodi-Sziklási Szilvia, Micskó Béla és Végvári-Köves Melinda készítették fel.

Az ünnepi rendezvény december 12-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Szent Kristóf templomban (Batthyány u. 4.), minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >