Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújult a vízvezeték a Kinizsi utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2015. december 10.
Az ivóvíz-vezetékeket cserélték az elmúlt hónapokban a Kinizsi utcában. Az önkormányzati forrásból megvalósult beruházás során a kivitelező odafigyelt arra, hogy az útpályát csak a legszükségesebb mértékben bontsák meg. Ezzel a tavasszal sorra kerülő teljes szélességű úthelyreállítást is segítették – emelte ki dr. Dienesné Fluck Györgyi a csütörtöki helyszínbejáráson.

 

A Mártírok útjának felújításakor fontos terelőútvonal volt a Kinizsi utca. Ekkor tett ígéretet az itt lakóknak a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője arra, hogy mind az útburkolat helyreállítása, mind a 85 éve lefektetett ivóvíz-gerincvezeték cseréje megtörténik.

„A közel 34,5 millió forintos beruházás önkormányzati forrásból valósul meg. A Kinizsi utca vízvezeték-hálózata nagyon régi, 1930. december 30-án adták át használatra, ezeket a csöveket cseréltettük most ki. Harminchárom bekötés volt, 367 folyóméter hosszúságban fektették le az új ivóvíz-vezetéket.” – mondta el dr. Dienesné Fluck Györgyi a kivitelezők részvételével tartott csütörtöki helyszínbejáráson. Az önkormányzati képviselő köszönetet mondott a kivitelezőnek, aki figyelt arra, hogy ne legyen fennakadás a közlekedésben a munkálatok idején. Reméli, hogy a lakók is elégedettek lesznek a felújítással.

A tervezési, feladatokat a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Közműellátási Irodája végezte, ők látják el a beruházásnál a műszaki ellenőri feladatokat is. A kivitelezőt közbeszerzési eljárás keretében választották ki, a Colas-Alterra Zrt. október elején kezdte meg a munkálatokat. Képviselőjük a vízvezetékek cseréjénél alkalmazott technológiát ismertette. 

„Gondos közműfeltárás előzte meg a kivitelezést, ez alapján választottunk ki egy olyan nyomvonalat, amely az útfelület minimális felbontásával járt. A házi bekötések cseréjét pedig út alatti átfúrással végeztük, hogy ezzel is minél kevésbé romoljon az állapota. Összesen 21 helyen és a rácsatlakozó utcáknál fúrtuk át az úttestet a felszín alatt. Így nem volt annyira gyors a kivitelezés, de lényegesen kisebbek a helyreállítási munkák.” – emelte ki Szegfű Zoltán területi főmérnök. 

A vízvezeték-építési munkálatok elkészültek, mint dr. Dienesné Fluck Györgyi elmondta, a beruházás tavasszal az útburkolat teljes szélességű helyreállításával, aszfaltozással folytatódik. Várhatóan 2016. április végére fejeződik be a Kinizsi utca felújítása.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >