Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 421 millió forint értékben valósultak meg vizes beruházások
421 millió forint értékben valósultak meg vizes beruházások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. december 16.
ImageDr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője sajtótájékoztató keretében összegezte az önkormányzati forrásból 2015-ben megvalósult "vizes" beruházásokat.

 

 

Ivóvízvezeték-rekonstrukció, szennyvízcsatorna-építés, beruházások a szennyvíztisztító telepen, felújítási munkák a vízműtelepeken és csapadékcsatorna-üzemeltetési beruházások sorolhatók Székesfehérvár 2015-ös „vizes” beruházásai közé. Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: „Az évvégi összegzések között a vizes beruházások áttekintése is fontos, mégha ezek a kevésbé látványos munkák közé is tartoznak, hiszen vagy az útburkolat alatti, vagy a lakosság által ritkán látható telepeken történt fejlesztésekről van szó. Ezek nemcsak a 2015-ös évet érintik: komoly terveink vannak a jövőre vonatkozóan, hiszen a vízellátással kapcsolatos hálózat is felújításra szorul időről időre. Idén olyan rekonstrukciók történtek, melyek évtizedes, illetve egy helyen évszázados vezetékeket érintettek. Az összmunka értéke 2015-ben több mint 420 millió forint volt.”

A polgármester kiemelte a Rozgonyi Piroska utcában kicserélt 1913-as szennyvízvezeték 25 millió forintos beruházását, a csapadékcsatornákat, valamint a szennyvíztisztító- és vízműtelepeken történt fejlesztéseket. A Kinizsi utcában is megtörtént az ivóvízvezeték cseréje, amit 2016-ban burkolatrekonstrukció követ; a Belvárosban a Várkapu utcában átépítették a vízvezetéket, felújították a burkolatot, azonkívül a Vörösmarty téren, a Széchenyi út ezen szakaszán is megtörtént az ivóvízvezeték teljes cseréje, mintegy 100 millió forintos városi beruházás keretében.

„A vizes beruházások nem 2015-ről szóltak: évről évre hasonló nagyságrendben kell forrást találnunk a folyamatos fejlesztéshez. Rendelkezésre fognak állni olyan Európai Uniós források, amelyek segítséget adnak a finanszírozásban, különös tekintettel a csapadékelvezetés problémáinak a megoldásában. Az előkészítő munkák megtörténtek ahhoz, hogy a pályázatok megjelenésekor kész tervekkel rendelkezzen Székesfehérvár.”

Laczi Péter,
a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője elmondta, hogy 2015-ben 11 utcában végeztek ivóvízvezeték-rekonstrukciót, a helyszínek meghatározásában a Fejérvíz Zrt. csőtörés-statisztikáját használták. A tervezést, a közbeszereztetést és a műszaki ellenőrzést is a Polgármesteri Hivatal szakirodája végezte: „Idén közel egy százalékát újítottuk meg a városi vízhálózatnak, 4 km új vezeték épült. Kiemelném a csapadékcsatorna rendszer üzemeltetését, amit a Városgondnoksággal közösen végzünk: 191 km zárt csatornából éves szinten 10-12 km-t mosunk át, hogy újra teljes vízszállító kapacitással tudjon működni.” – mondta Laczi Péter.

Jövőre többek között a Felsővárosban egy nagy átmérőjű, járható szelvényű csapadékfőgyűjtő kiépítését tervezik.  Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a Polgármesteri Hivatal és a külsős cégek szakembereinek a beruházások minőségi megvalósításáért és az együttműködésért.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >