Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Elő a mesekönyvekkel! Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. december 16.
ImageNagycsoportos óvodások és első osztályos kisiskolások vehettek át egy-egy mese-, illetve képeskönyvet Székesfehérvár polgármesterétől az Adventi színpadon. A város karácsonyi ajándéka ez a fehérvári intézményekbe járó minden nagycsoportos óvodás és első osztályos kisdiák számára.

 

Az esemény előtt és után, a pódiumot - az elmúlt hetek hétköznapjaihoz hasonlóan -most is a gyerekek vették birtokba. Egy iskolás és három óvodás csoport adott ünnepi műsort szeretteiknek, valamint a Belvárosban sétálóknak.    

Az elkövetkező napokban több mint 2600 kisgyermek veszi kézbe azokat a könyveket, melyeket jelképesen ma délelőtt az Adventi színpadon személyesen adott át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Ocskay Zsuzsanna, az egyik könyv szerzője a jelenlévő óvodásoknak, valamint kisiskolásoknak.  Az írónő Lujzi karácsonya című mesekönyve valamennyi székesfehérvári óvoda nagycsoportos gyermekéhez, míg a Zágoni Balázs – Laczkó Gábor szerzőpáros Kincses Képeskönyv című kötete valamennyi székesfehérvári általános iskola első osztályosához el fog jutni, beleértve az önkormányzati intézményeken túl az egyházi és az alapítványi óvodákba, iskolákba járó gyermekeket is.

 


 

A színesen illusztrált mese-, illetve képeskönyvek átadása előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Miután az általa feltett kérdésre a jelenlévő kisgyermekek egyöntetűen kiabálva válaszolták, hogy várják a karácsonyt, elmondta: ehhez hozzátartozik az is, hogy egymást megajándékozzuk. Így a város is készült a nagycsoportos óvodásoknak és az elsős kisiskolásoknak egy kis ajándékkal. Mint azt elmondta, az első osztályosoknak kicsit komolyabb könyvet szántak a város történelméről, míg az nagycsoportos óvodások Ocskay Zsuzsanna mesekönyv-sorozatának egyik kötetét kapják. Ahogy a beszéd során kiderült, maga az írónő volt az, aki korábban megkereste a várost azzal az ötlettel, hogy a gyerekeknek szánt ajándék lehetne az ő könyve, amit a kicsik nevében meg is köszönt a szerzőnek a polgármester. Majd az ovisoknak és a kisiskolásoknak nagyon szép Jézuska-várást kívánt Adventben, illetve nagyon áldott, boldog karácsonyt a gyermekeknek, családjaiknak, valamint a tanítónőknek és az óvónőknek. 

Ocskay Zsuzsanna először a polgármesternek és az önkormányzatnak köszönte meg a lehetőséget, hogy idén már harmadik alkalommal kerülhetnek el meséi a kisóvodásokhoz. Majd a gyerekekhez szólva elmondta, bízik abban, hogy az adventi időszakban és a téli szünetben az ipadek, a tabletek és az okostelefonok helyett, előkerülnek újra a mesekönyvek, a társasjátékok, és nagyon sok örömteli percet tudnak együtt tölteni a gyerekek a családdal, majd ő is mindenkinek nagyon boldog, békés, áldott ünnepeket kívánt.   

 


 

A Székesfehérváron évek óta hagyományosnak számító karácsony előtti könyvajándékozás azért olyan lokálpatrióta esemény, mert azon túl, hogy székesfehérvári intézményekbe járó kisgyerekeket ajándékoz meg ezzel a város, a könyvek szerzői és illusztrátorai is mind székesfehérváriak. A Kincses Képeskönyv Székesfehérvár múltját mutatja be érdekességeken keresztül a kisdiákok számára. Míg a Lujzi karácsonya annak a sorozatnak a harmadik kötete, amit Ocskay Zsuzsanna elsőszülött gyermekével, Bendegúzzal keltett életre. A történetek főszereplője Béci és Lujzi, akik általában csínytevéseket hajtanak végre, nem hallgatva szüleik jótanácsaira. A tanulságos kis mesék a gyermekek hétköznapi élményeit segítik feldolgozni. A történelmi könyv illusztrációit Jánosi Adrienn készítette, míg a Lujzi meséjét Antal Zsanett.   

A könyvek átvétele előtt a Talentum Református Általános Iskola harmadik osztályosai, míg utána a Felsővárosi Óvoda Cica csoportja, a Hosszúsétatéri Óvoda 3. számú csoportja, valamint a Hosszúsétatéri Óvoda 4. számú csoportja adott karácsonyváró műsort.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >