Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Adomány rászoruló családoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. december 16.
ImageNagyszabású adományosztást szervezett rászoruló családoknak a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), a TLI – Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, valamint a Fehérvár KC női kézilabdacsapata. A civil szervezet a két sportklub játékosaival, vezetőivel és Székesfehérvár Önkormányzatával fogott össze a nehéz helyzetben lévő családokért.

 

 

A hétfői eseményen célba juttatták az elmúlt hetekben összegyűjtött adományokat. A jótékonysági akciót az Önkormányzat, a klub játékosai és dolgozói, illetve a szurkolók közös összefogása tette lehetővé.


A Szegényeket Támogató Alapítvány a Vodafone Sportcentrumba várta a mélyszegénységben élő családokat, akik elsősorban tartós, a mindennapokban jól felhasználható élelmiszereket tartalmazó csomagokat vehettek át. A civil szervezet több évtizedes tapasztalattal a háta mögött a szociális munka, az egészségügy és a mentálhigiénés szolgáltatások területén, hosszú ideje dolgozik a családokért. A SZETA 25 éve meghatározó szereplője a város közösségi életének, szociális szolgáltatásaival aktívan segíti a rászoruló családokat. Céljuk a hátrányos helyzetű emberek kiszolgáltatottságának csökkentése, valamint a közösségi szolgáltatások bővítése Székesfehérváron és környékén.

A rendezvényen Molnár Tamás önkormányzati képviselő köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a mai nap legfontosabb üzenete az összefogás. Ezt a tényt jól bizonyítja, hogy két nagyhírű sportklub is a nemes cél mellé állt. Mint mondta, csak együtt tudjuk kivenni a részünket a társadalmi felelősségvállalásból.

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke arról beszélt az eseményen, hogy az élvonalbeli kosarasok és kézilabdások ösztönzőleg hatnak a gyerekekre. Reménye szerint a nehéz anyagi helyzet sem lesz akadálya annak, hogy a hétfőn megjelent fiatalok közül többen is sportoljanak a jövőben.

Zugor Zsuzsanna, a Szegényeket Támogató Alapítvány kezelője szerint nagyon fontosak az adventi, illetve a húsvéti időszakban megszervezett adományosztások. Mint mondta, óriási segítséget jelentenek ezek az események a gyermekeknek, akik nagy figyelmességet kapnak az élsportolóktól.

A  jótékonysági akció egyik fontos célja volt, hogy megkönnyítsék a családok készülődését Karácsony ünnepére. A civil szerzeten kívül két sportegyesület, a TLI-Alba Fehérvár és a Fehérvár KC is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, ezzel is támogatva a rászorulókat. Összesen ötven mélyszegénységben élő család vehetett át tartós élelmiszercsomagot a hétfői eseményen. Mindeközben az TLI-Alba Fehérvár és a Fehérvár KC játékosait szinte megrohamozták a gyerekek, akik az autogram mellé édességet, gyümölcsöt is kaptak ajándékba. A gyerekek kérésének eleget téve, a játékosok szívesen vállalkoztak a közös fotók elkészítésére is, így minden fiatal élményekkel teli pillanatokat élhetett át.

A  kiosztott csomagokban tartós élelmiszer és édesség egyaránt volt. A támogatottakat a Polgármesteri Hivatal Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Irodája, valamint a Székesfehérvári Családsegítő Központ segített megkeresni. Akik nem tudtak eljönni hétfőn a Vodafone Sportcentrumba, azokhoz a napokban eljuttatják az adományokat

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >