Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
ARAK: egy nap a rúdugrás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. december 18.
ImageDecember 19-én szombaton, immár második alkalommal rendezi meg az ARAK hazánk legnagyobb szabású rúdugró versenyét, a karácsony jegyében zajló X-MAS CUP-ot. Az átadása óta eltelt közel két éves időszakban számtalan országos és nemzetközi megmérettetésnek otthonául szolgáló Regionális Atlétikai Központ fedett pályás csarnokában az egész nap folyamán több, mint nyolcvan rúdugró áll majd rajthoz, a kezdőktől az élversenyzőkig.

 

Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője elmondta, hogy a nevezések alapján már biztosan állítható: a sportág valamennyi korosztályában népes és színvonalas mezőnyök gyűlnek össze. A legtöbb ugró a serdülő lányoknál lesz, itt 17-en mérik majd össze tudásukat. Az indulók között találjuk 2015 férfi és női országos bajnokait, Kéri Tamást az Ikarus BSE, és Juhász Fannit a GEAC versenyzőjét, de japán és horvát sportoló is található a nevezettek között.

„A tavalyi, jól sikerült első versenynek köszönhetően nagyot ugrott az esemény népszerűsége, hiszen míg 2014-ben 55-en álltak rajthoz, addig idén a végső határidőig 85 nevezés érkezett be. Ebben a versenyszámban ez óriási szám, ami komoly kihívást jelent nekünk szervezőknek, de egyben hatalmas megtiszteltetés a klubok, edzők versenyzők részéről, hiszen a nagyszámú érdeklődés a mi munkánkat dicséri. Természetesen idén még színvonalasabb szervezéssel és díjazással várjuk a résztvevőket. Valamennyi rajthoz álló értékes ajándékcsomagot kap, minden korosztály dobogósait éremmel díjazzuk, továbbá a legértékesebb eredményt elérő fiú és leány versenyzőt különdíjjal jutalmazzuk.” – összegezte a lényeget Skoumal Péter, az esemény főszervezője, az ARAK rúdugró edzője.

A maratoninál is jóval hosszabb versenyfolyam szombaton 9:30-kor kezdődik a Bregyóban, és előreláthatólag egészen estig eltart majd.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >