Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Csaknem hetven tehetséges diák kap jövőre Tóth István  Tóth Terézia Ösztöndíjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. december 21.
ImageÜnnepélyes keretek között, a Városháza Dísztermében adták át a Tóth István – Tóth Terézia Ösztöndíjakat.

 

 

2016-ban összesen 69 székesfehérvári általános és középiskolai tanuló, valamint egyetemi, főiskolai hallgató kap anyagi támogatást tanulmányai folytatásához. A város önkormányzata nevében Brájer Éva alpolgármester méltatta a Tóth István - Tóth Terézia Tanulmányi Ösztöndíj Közalapítvány leköszönő elnökének és titkárának, Poleszák Györgynek és Kisari Sándornénak a munkáját, valamint üdvözölte a szervezet új vezetőit, Fűrész István elnököt és Varga Györgyné titkárt. A műsorban a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI növendékei működtek közre.

 


Tóth István és felesége, Tóth Terézia Székesfehérvárról emigráltak Kanadába. Örökségüket letétbe helyezték, ennek kamatai szolgálnak ösztöndíjként, illetve Székesfehérvár Önkormányzata is jelentős összeggel egészíti ki minden évben a szétosztható támogatást. Az ösztöndíjjal fehérvári polgárok gyermekeit segítik, akik jó tanulmányi eredményt érnek el, ám különféle körülmények miatt rászorulnak a támogatásra. A Tóth István - Tóth Terézia Tanulmányi Ösztöndíj Közalapítvány 2016-os évre szóló felhívására 78 pályázat érkezett, melyek közül 69-et tudtak támogatni, a nyertes diákok fele általános és középiskolás, másik fele a felsőoktatásban tanul. A szétosztható támogatás jövőre ötmillió forint lesz, a diákok januártól egy éven keresztül, havonta részesülnek 3.000-7.0003.000-7.000 forint közötti ösztöndíjban.

Változás történt a Tóth István - Tóth Terézia Tanulmányi Ösztöndíj Közalapítvány vezetésében. Az átadó ünnepségen leköszönt a szervezet elnöke, Poleszák György, akinek feladatait Fűrész István veszi át. Az ugyancsak távozó Kisari Sándorné után Varga Györgyné  tölti be az alapítvány titkári posztját. A támogatott diákokkal együtt valamennyien részt vettek az eseményen, ahol Székesfehérvár Önkormányzata nevében Brájer Éva alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Visszaemlékezett a nemes lelkű Tóth Istvánra és Tóth Teréziára, akik fontosnak tartották, hogy a tudásukat szorgalmasan gyarapító fiatalok támogatásával nyomot hagyjanak Székesfehérváron. Brájer Éva köszönetét fejezte ki a város, annak valamennyi polgára nevében Poleszák Györgynek és Kisari Sándornénak, akik gondos gazdaként, hatékonyan és tisztességesen irányították az elmúlt években az alapítvány tevékenységét. Az alpolgármester jó munkát kívánt a szervezet új vezetőinek, mint fogalmazott, a jövő megnyugtató kezekbe került.

 



Ugyancsak köszöntötte a megjelent diákokat, tanáraikat és szüleiket Poleszák György leköszönő elnök. Mint fogalmazott: az Önkormányzat évről évre egyre növekvő mértékben járul hozzá a szétosztható támogatáshoz. Elmondta továbbá, hogy a fiataloknak érdemes Székesfehérváron maradniuk, vagy visszajönniük ide, mert az oktatás és a munkalehetőségek mellett a város kitűnő művelődési, szórakozási lehetőségeket is kínál. A vezetőség felébresztette, szebbé és élhetőbbé tette Székesfehérvárt, amely ma már úgy működik, ahogy az egy hajdani királyi koronázóvároshoz illik.

A köszöntőket követően a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei egy Haydn és egy Beethoven zeneművet adtak elő, majd sor került az ösztöndíjak átadására. Zárszóként Fűrész István elnök boldog karácsonyt és a diákoknak kitűnő tanulmányi eredményeket kívánt.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >