Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A forralt bor dícsérete - adventi vásári forgatag a Belvárosban
A forralt bor dícsérete - adventi vásári forgatag a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2015. december 23.
ImageForralt borokkal, ízletes falatokkal és kreatív ajándékokkal várja idén is a fehérváriakat a hagyományos adventi vásár. Az érdeklődők a vásári portékák széles tárházával találkozhanak és mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb standot. A vásár igényességéhez hozzájárul az is, hogy összesen 36 új faház készült, háromféle méretben.
 
 
A Hotel Magyar Király előtti téren elsősorban forró italok várják a vendégeket, a forralt bor, puncs és teák különböző variációival. A Monarchia-érzés és a bécsi Apfelstrudel rajongói találhatnak "folyékony almáspitét", de megkóstolhatjuk "Nagy Rudolf italát" is, ami almalé, kókuszlikőr és fehérbor összetevőkből áll.

 
A Birkás pálinka feliratú standon a pálinkát nem kóstoltuk meg, viszont a forraltborukról referálhatunk: villányi kékoportóból készül és kiváló. A Fő utca felé haladva lángos, vadételek és pörköltek csábítanak kóstolásra, de számos kézműves sajtárussal is találkozhatunk. Az idei évben is nagy választákban kaphatók bőrök és szőrmék, övek, táskék és kézműves ékszerek.
 
Több helyen megtalálható legújabb hungarikumunk, a kürtős kalács is. A Püspöki Palota előtt téli holmikat árulnak, a sapka és kesztyű viseléséhez már csak igazi télre lenne szükség. Találkozhatunk reform élelmiszerekkkel, különböző paleo-süteményeket, édességeket is árulnak.

 
Érdekes színfoltja a vásárnak a fatányéros stand, különböző fából készült étkészletekkel, konyhai eszközökkel. Szintén a Püspöki Palota előtt lakástextil, méz és gyertya is kapható. A Zentai Úti Általános Iskola 1/a osztályos kisiskolásai is örömmel sétáltak a belvárosban. A Városháza előtti részt az idén a forraltboros standok kapták.

 
A jó minőségű, villányi vörösből készült italok mellett az ízesített forralt borok számos fajtáját kóstolhatjuk meg, van aszaltszilvás, mandulás, gesztenyés és erdei gyümölcsös is. Szintén nagy a választék puncsokból, erdeit, epreset és meggyeset is felleltünk a kínálatban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >