Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Sikerekkel teli év után még több dicsőségre vágyik az Alba Volán SC Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. december 21.
7 nemzetközi, 136 hazai dobogós helyezés, egy biztos olimpiai kvóta, széles utánpótlásbázis megteremtése, minőségi szakmai munka. Röviden így jellemezhető az Alba Volán SC sikerekkel teli 2015-ös esztendeje. Ahogy azt a múltban megszokhattuk, a klub sportolói számos dicsőséggel öregbítették Székesfehérvár hírnevét ebben az évben is. Az Alba Volán SC évzáróján az egyesület világversenyeken kiemelkedően szereplői sportolóit köszöntötték.

 

Az évzáró találkozón Csáder Dezső, az Alba Volán SC elnöke arról beszélt, hogy szerinte egy klub és egy szakosztály munkáját elsősorban az eredmények alapján ítélik meg.

 


 

„Természetesen a mi esetünkben is nagy jelentőséggel bírnak a felnőtt hazai és nemzetközi versenyek, de legalább ilyen fontos számunkra az utánpótlás-nevelés kérdése is. Büszkén mondhatom, hogy Székesfehérváron, illetve annak vonzáskörzetéből több száz gyermeket nevelünk a sportolásra és az egészséges életmódra. Azt hiszem, hogy az Alba Volán SC mindkét téren kiemelkedőt alkotott. Ezen kívül mindenképpen ki kell emelnem az új lovarda megépülését, amely még nagyobb lehetőségeket nyitott meg az öttusa-szakosztály számára. Bízom benne, hogy ilyen eredményességgel dolgoznak a következő évben is edzőink, felnőtt és utánpótlás sportolóink.” – mondta Csáder Dezső, aki beszéde végén köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Önkormányzatának, minden edzőnek és sportolónak, valamint a sajtó munkatársainak.

Az eseményen Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is méltatta az Alba Volán SC érdemeit.

 


 

„A város egyik legfontosabb egyesülete az Alba Volán SC, amelynek kiemelt szakosztálya az öttusa. Magától értetődő módon ezt a jó viszonyt a jövőben is szeretnénk ápolni és fenntartani! Mind erkölcsi, mind anyagi értelemben ugyanazokat a feltételeket igyekszünk biztosítani az egyesületnek, amelyeket az elmúlt években is megteremtettünk. A város sportkoncepciójában egységesen kezeljük a diák-, az utánpótlás- és a versenysportot. Pontosan ezért nagyon lényeges kiemelni az Alba Volán SC tiszteletreméltó szerepvállalását, melynek keretében a legkisebbektől a profi versenyzőkig biztosítja a hátteret a kiváló eredmények eléréséhez. Ezt az állítást jól bizonyítja az a tény, hogy összesen 7 nemzetközi és 136 hazai dobogós helyet sikerült elérnie a klub öttusa szakosztályának 2015-ben, amely kiemelkedő. Ezen kívül köszönet illeti az Alba Volán SC-t azért is, mert az impozáns eredmények mellett több száz fiatalnak biztosítja a rendszeres sportolás lehetőségét.” – mondta Mészáros Attila, aki reményét fejezte ki, hogy a Magyar Öttusa Szövetség minden tekintetben méltányolja az Alba Volán SC bravúros szereplését. Sárvári László ügyvezető évértékelő beszédében első ízben az akadémiaszerű utánpótlásrendszer kiépítésének fontosságáról beszélt.

Mint mondta, az öttusa-szakosztály 2015-ös utánpótlás eredményei is jól bizonyítják, hogy ez a struktúra mennyire sikeres és gyümölcsöző. Ezt követően a 2016-os riói olimpiával kapcsolatban Sárvári László kiemelte, hogy – a már biztos kvótával rendelkező – Kovács Saroltától pontszerző helyet remélnek, míg Demeter Bencétől az újabb kvóta megszerzését várják.

Végül Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató értékelte a 2015-ös év öttusa eredményeit, aki a jövőbeli reményekről és tervekről is beszámolt. Mint mondta, hatalmas örömet jelent számukra, hogy Kovács Sarolta személyében újra lesz olyan versenyző a nyári ötkarikás játékokon, aki a klubot és Székesfehérvárt képviseli a világ előtt. Vörös Zsuzsanna meglátása szerint jelenlegi formája alapján erre minden esélye megvan Demeter Bencének is.

 


 

Székesfehérvár egyetlen olimpiai bajnoka beszédében kiemelte Málits István és Harangozó Bence bravúros teljesítményét is, akik az angliai Bathban Európa-bajnoki ezüstérmet szereztek váltóban. Az utánpótlás neveléssel kapcsolatban Vörös Zsuzsanna kiemelkedőnek és példaértékűnek nevezte az idei év termését. Véleménye szerint a sikerekben hatalmas szerepet játszik az a tény, hogy az Alba Volán SC rendelkezik az egyik legnagyobb utánpótlásbázissal.

Az Alba Volán SC szakosztály-igazgatója végül kitért arra is, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) kongresszusának döntése nyomán Székesfehérvár rendezheti 2017-ben a sportág junior világbajnokságát. Az évzáró végén az Alba Volán SC sportolói értékelték röviden 2015-ös teljesítményüket. Kovács Sarolta örömtelinek nevezte, hogy a világbajnokságon elért eredményével már jóval ezelőtt olimpiai kvótát szerzett. Mint mondta, Rióban minimum pontszerző szeretne lenni.

Demeter Bence, Demeter Gergely egyaránt úgy fogalmazott, hogy nehéz szezonon vannak túl, de bizakodva tekintenek a jövőre. Málits István és Harangozó Bence pedig arról beszéltek, hogy hatalmas megtiszteltetést jelentett számukra az öttusa Eb-n megszerzett ezüstérem.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >