Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Metálkarácsony "rocktérítéssel" Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. december 27.
ImageA Karácsony nem mindenkinek a három napon át tartó bejgli, halászlé- és töltött káposzta evésről, a családi békéről és nyugalomról szól. Vannak akik keményebben és hangosabban "adják elő", pl. a Metálkarácsony keretein belül. Idén immár XI. alkalommal került sor a kemény muzsikát kedvelők körében érthetően népszerű eseményre az ünnep első napján, Dunaújvárosban. Ezúttal két székesfehérvári és egy helyi banda volt a főszereplő.

 

A "zúzós" éjszaka történéseit Kovács Gábor foglalja össze

"A Ragadozók együttessel kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően első kézből tudhattam meg, hogy új formációban lépnek fel az idei rendezvényen. Természetesen nem hagyhatok ki egy ilyen alkalmat, így az új információ birtokában átszerveződött a karácsonyi programom. Az eseményről szóló telefonhívást egy baráti társaság körében fogadtam, akiknek rögtön vázoltam is a kialakult programváltozást. Az „Úr Isten! Én nem mennék a rockerek közé…” véleményre kissé furcsán néztem ismerőseimre. Értettem ugyan, hogy nem éppen ez a stílust kedvencük, de ez a "nem mennék közéjük" jelző kicsit felpiszkálta rocker fantáziámat, egyúttal adott egy komoly feladatot: "csakazértis" átformálom a nézetüket!

Ez csak kis részben sikerült, érvelésem a keményebb műfaj mellett ugyanis mindössze egy hölgyre, Biankára volt hatással, így vele készültünk a zúzós éjszakába. Nem baj, a kis siker is siker, ki tudja, mekkora későbbi "metálfant" fedeztem fel a rokkervilág számára!?

A rendezvény előzenekara egy fiatal fehérvári társaság volt, amely Dreaming Disorder néven alakult 2014 nyarán. Házigazdaként lépett fel a Ragadozók, majd szintén Fehérvárról érkezve követte őket a Recalling Dreams. Óriási hangulatot varázsoltak a színpadra a srácok, a közönség keményen tombolt a fémzene pörgő ritmusára. Az együttest időközben elhagyó tagok is tiszteletüket tették a buliban és az első sorból hallgatták régi társaik, valamint az új basszusgitáros, Auer Zoltán előadását.

A tombolás és a leszerelés után egy kellemes beszélgetésre ültünk össze a srácokkal. Megtudhattuk, hogy hatalmas lendülettel és energiával ugranak neki a közeljövőnek. Nem csak jól összeszoktak mára, új dalokat is terveznek. Az már régóra tudható, hogy a 2016-os Rockmaraton ismét Dunaújvárosban kerül megrendezésre, így bíznak benne, hogy az idei sikernek köszönhetően ismét meghívást kapnak a nívós fesztiválra. Beszélgetésünk végén a kemény műfajjal megbarátkozó Biankát is "lekenyerezték", ugyanis Farkas Tibi egy dedikált dobverőt ajándékozott neki.

Vendégem - saját bevallása szerint is - remekül érezte magát és voltak olyan számok, melyek kifejezetten tetszettek neki. A rocker közösségben és az ott lévő emberekben pedig kellemesen csalódott, így sikerült előzetes negatív véleményét megváltoztatni. Immár nem tart tőlük, mivel abszolút barátságos és közvetlen embereket ismert meg személyükben. Mint mondta, a Rockmaratont még nem vállalná be, de egy-egy koncertre, jó bulira szívesen ellátogat majd." - írja beszámolójában a "rocktérítő" Kovács Gábor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >