Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét szerencsehozó lencsével köszönti az új esztendőt Székesfehérvár
Ismét szerencsehozó lencsével köszönti az új esztendőt Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. december 31.
A hagyományokat követve ismét bőséget hozó lencsefőzelékkel kínálják a székesfehérváriakat az új esztendő első napján a királyi városban. Az Önkormányzat és közreműködő partnerei segítségével megvalósuló eseményre január 1-jén, pénteken 14.00 órától kerül sor változatlanul az Alba Plaza előtti téren.

 

A magyar néphit szerint, ha szeretnénk egész évre szerencséssé és gazdaggá tenni magunkat, mindenképpen érdemes lencséből készült ételt fogyasztanunk az új esztendő első napján. A gazdagság és a bőség reményében Székesfehérvár Önkormányzata új hagyományt teremtett a 2013-as Szent István Emlékév kezdetén, amikor első alkalommal kínálták finom lencsefőzelékkel a városlakókat.

 



A nagysikerű kezdeményezés ismét az Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával valósul meg január 1-jén, pénteken az Alba Plaza előtti téren. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban készülő ízletes főzeléket 14.00 és 16.00 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt. A programon részt vesz Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester és a város több önkormányzati képviselője.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >